Mika Laurikainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

20.09.2017 13:01

TPS jalkapallo ja seuran miesten edustusjoukkueen nykyinen päävalmentaja, Mika Laurikainen, ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. TPS:n ja Laurikaisen uusi sopimus ulottuu näin kauden 2019 loppuun asti. 54-vuotias Laurikainen on valmentanut TPS:ää kaudesta 2014 asti, ensin yhden kauden Veikkausliigassa, ja nyt kolmatta kautta Jalkapallon Ykkösessä.

- Olemme neuvotelleet uudesta sopimuksesta alkukesästä lähtien. Minulle tärkein ehto oli se, että seura tekee jatkossa omaa kehitystyötään kohti tulevaisuutta uskottavasti. Silloin kun seuran kaikkea toimintaa ohjaa selkeä suunnitelmallisuus sekä yhdessä luotu ja tulevaisuuteen tähtäävä strategia, niiden seurauksena on varmasti oikeansuuntaista kehitystä kaikilla seuran eri toimintasektoreilla, Laurikainen painottaa.

Laurikainen aloitti oman valmennusuransa TPS:n riveissä jo vuonna 1993 D-junioreiden joukkueessa. Sen jälkeen hän toimi TPS:n junioreiden talenttivalmentajana. Kaudeksi 1996 hän siirtyi valmentamaan ÅIFK:n edutusjoukkuetta, nostaen joukkueen viidessä kaudessa Kolmosesta Ykkösen tasolle. Kaudeksi 2001 hän siirtyi edelliskaudella Veikkausliigasta pudonneen TPS:n uudeksi päävalmentajaksi. TPS ylsi Ykkösessä heti ensimmäisellä Laurikaisen kaudella liigakarsintoihin, mutta FF Jaro voitti silloin kaksiosaisen ottelunparin ja eteni Veikkausliigaan. Kaudella 2002 TPS voitti Ykkösen pohjoislohkon ja nousi sen jälkeen Veikkausliigan karsintasarjan kautta takaisin ylimmälle sarjatasolle.

Laurikainen debytoi Veikkausliigassa valmentajana kaudella 2003 ja hän johdatti joukkueensa yhdeksännelle sijalle. Kaudeksi 2004 hän siirtyi TPS jalkapallon valmennuksen johtajaksi. Vuonna 2006 matka jatkui Turusta MYPA:n apuvalmentajaksi sekä seuran akatemian johtajaksi. Hän palasi Veikkausliigatasolle päävalmentajaksi kaudeksi 2007 solmimalla FF Jaron kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

Syksyllä 2009 Laurikainen siirtyi Suomen Palloliiton palvelukseen U18- ja U19-ikäluokkien vastuuvalmentajaksi. Syksyllä 2010 Laurikainen siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Pikkuhuuhkajien, eli U21-maajoukkueen, päävalmentajaksi sekä poikien valmennuspuolen tekniseksi johtajaksi. Helmikuussa 2014 Laurikainen palasi siis uudestaan TPS:n päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella, jonka pituutta jatkettiin myöhemmin yhdellä kaudella.

Linkki tiedotustilaisuuden videotallenteeseen: https://tpstv.fi/tiedotustilaisuus-mika-laurikainen-jatkaa-tpsn-paavalmentajana/