Mika Ääritalo voiton takuumiehenä Oulussa

TPS nappasti kauden toisen voittonsa lauantaina Oulussa. Oulun Palloseuraa vastaan pelattu ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 1-2. TPS:n molemmat maalit viimeisteli Mika Ääritalo. OPS:n maalin iski vapaapotkun jatkopallosta Boliguibya Ouattara.

TPS sai otteluun salama-alun kun pallo löysi tiensä OPS-maaliin jo ottelun kolmannella minuutilla. TPS-toppari Rasmus Holma avasi pitkällä pallolla kohti Mika Ääritaloa. Ääritalo pääsikin palloon käsiksi ja nosti illan ensimmäisen yli OPS-maalivahti Juhani Pennasen.

Ääritalon toinen osuma syntyi lähes vastaavalla tavalla kuin ensimmäinen. Tällä kertaa TPS:n laitapuolustaja Juri Kinnunen tarjoili pallon Ääritalolle, joka nosti nyt oikealla jalallaan pallon yli Pennasen.

OPS:n kavennusmaali syntyi ensimmäisen puoliajan loppuun kun OPS-kippari Matias Juntunen laukoi vapaapotkun aivan 16-alueen rajalta. TPS-maalivahti Jonathan Viscosi selvitti tämän vapaapotkun torjumalla pallon tolppaan, mutta jatkopallo kimposi suoraan kohti Boliguibya Ouattaraa, jolla oli helppo työ avata kotijoukkueen maalitili.

Toinen puoliaika ei tarjonnut kovinkaan paljoa muisteltavaa. Lähimmäksi maalia pääsi Kinnunen, joka laukoi kaukaa pallon OPS-maalin ylähirteen. Ääritalolle avautui mahdollisuus knallitemppuun, mutta läpiajo pysähtyi tällä kertaa Pennasen torjuntaan.

TPS nousi sarjataulukossa nyt jo viidenneksi kahdeksalla pisteellään. Saldo kuudessa ottelussa on siis kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi häviötä.

TPS:n ottelut jatkuvat lauantaina 10.6. kun Veritas Stadionille vieraaksi saapuu helsinkiläinen Gnistan. Ottelu alkaa klo 17.00.