KF10:n vahva alku vei voiton TPS:n naisilta

19. 0-1 Soo Adekwagh
35. 0-2 Hanne Ojanperä
67. 1-2 Tiia Tikkanen (Sari Tikkanen, Tiina Vatanen)
84. 1-3 Monica Dolinsky

Kokkolalaiset ratkaisivat ottelun käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla lauantain Naisten liigan ottelussa. TPS:n naiset eivät ehtineet kunnolla mukaan KF10:n nopeaan pelirytmiin ja maalit syntyivät avopaikoista ja keskeltä maalia, eikä Katja Kankaanpäällä ollut juurikaan mahdollisuuksia torjua.

Toki oli TPS:lla yksi hyvä maalintekopaikka jo 13. minuutilla, kun Tiia Tikkanen pääsi kuin varkain läpi oikealta sivustalta, mutta laukaus meni hiuksenhienosti ohi takatolpan. Myös KF10:n Hanne Ojanperällä oli hyvä tilaisuus avausmaaliin 16. minuutilla, kun hän veti 20 metristä kohden vasenta alanurkkaa. Kankaanpää oli tarkkana paikalla ja heittäytyi palloon.

Vieraat menivät 1-0 johtoon Soo Adekwaghin lauottua kovan kudin yläputken alle 16 rajalta. Tilannetta edelsi KF10:n pelaajien ripeä syöttöpeli poikittain TPS:n puolustajien välistä. Ojanperä lisäsi johtoa 0-2:een kanuunallaan vasempaan ylänurkkaan paristakymmenestä metristä. KF10 oli lähellä lisätä johtoaan 39. minuutilla, kun Monica Dolinsky laukoi Ojanperän syötöstä hankalan kierteisen pallon, minkä Kankaanpää onnistui nyrkkeilemään kulmaksi.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä näytti siltä, että vieraiden suurin into olisi laantunut ja TPS pääsi tehokkaammin peliin mukaan. Puoliajan alussa TPS:lla oli oiva paikka kaventaa, mutta Tiia Tikkanen oli niukasti paitsiossa saatuaan Siiri Hammarin syötön maalin eteen.

Sari Tikkanen antoi 64. minuutilla vapaapotkun maalin eteen ja Saija Östlund pääsi laukomaan suoraan pompusta, mutta pallo leijui yli maalin.

TPS:n kavennus 1-2:een syntyi hienon yhdistelmän päätteeksi. Julia Tunturi antoi kulman oikealta KF10:n maalin eteen, Tiina Vatanen sai pallon haltuunsa, muttei kyennyt laukomaan, kun vastustajan lihamuuri oli edessä. Hän syötti taaksepäin ja Sari Tikkanen pääsi laukomaan vastapalloon kohti maalia ja sopivasti pallon kulkusuunnassa ollut Tiia-sisko ohjasi pallon verkkoon.

TPS:n tasoitus oli hyvin lähellä 78. minuutilla Saija Östlundin annettuna kulmapotkun vasemmalta. Siiri Hammar nousi maalin edessä korkeimmalle puskien pallon pystypuuta hipoen ohi maalin.
Yliajalla Tiia Tikkanen pääsi vielä kuljettamaan kohti maalia, mutta puolustaja Amarachin horjuttamana pallo karkasi juuri laukaisuhetkellä Tiian jalasta päätyrajan yli.

KF10:n TU19-maajoukkuepelaaja Riikka Ketoja nousi vieraiden pääosaan toisella puoliajalla. Hän laukoi ensin 52. minuutilla vain vähän ohi TPS:n oikean pystypuun, 61. minuutilla hän vetäisi kaukaa kovan laakin, minkä Kankaanpää onnistui vain vaivoin torjumaan yläriman kautta kulmaksi ja lopuksi oli syöttäjänä KF10:n kolmannessa maalissa, kun hän antoi mainion sivuttaissyötön Dolinskyn maaliin.

TPS:n pirteimpiä esityksiä tänään tarjosivat Veikkauspisteellä palkittu oikea puolustaja Maikku Pirttisalo ja nyt vasemman pakin paikkaa pelannut Sari Tikkanen.

Seuraavaksi TPS:n naiset matkaavat Tampereelle Tammelan jalkapallostadionille, missä kohdataan putoamista vastaan taisteleva Ilves sunnuntaina 9.9. klo 16.00. TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 22.9. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on Pallokissat Kuopiosta.

TPS: Katja Kankaanpää (mv) (C); Sari Tikkanen (75. Netta Laasio), Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Saija Östlund, Tiina Vatanen; Julia Säppi (85. Heidi Grönqvist), Julia Tunturi, Taija Tomberg (46. Emilia Halm); Tiia Tikkanen.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv).