Keskikentän pallotaituri Daniel Rantanen jatkaa TPS-paidassa

10.01.2023 11:00

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Daniel Rantasen, 24, kanssa.

Rantanen kuului viime kaudella TPS:n miesten edustusjoukkueen runkopelaajiin. Rantanen pelasi TPS-paidassa 27 miesten Ykkösen ottelua, joissa hän teki viisi maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

– Tosi hyvillä mielin jatkan uraa täällä. Tykästyin Turkuun ja Tepsiin viime kaudella. On kiva jatkaa tutussa ympäristössä ja päästä keskittymään oleellisiin asioihin heti harjoituskauden alusta asti, Rantanen tuumaa.

Rantanen oli viime vuonna päävastuussa TPS:n vapaapotkuista ja kulmapotkuista. Erinomaisesta oikean jalan potkutekniikastaan tunnettu kolmannen polven jalkapalloilija laukoi sarjapelit ja Ykköscupin pelit yhteen laskettuna viisi vapaapotkumaalia.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on mielissään saadessaan joukkueeseensa yhden Suomen etevimmistä vapaapotkujen laukojista. Rantanen pystyy erikoistilanneosaamisellaan ratkomaan yksittäisiä otteluja. Lisäksi hän tuo pelinäkemyksellään ja syöttötaidollaan oivan lisän joukkueen hyökkäyspeliin.

– Danielilla oli iso rooli erikoistilanteissa viime kaudella. Hän on erikoistilanteiden antajana aivan Suomen huipputasoa. Minulla on sellainen odotusarvo, että hänen roolinsa myös ulkokenttäpelissä tulee kasvamaan tulevalla kaudella, Laurikainen sanoo.

Rantasen itsensä tavoitteena on kehittyä vielä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja vakiinnuttaa hyvä suoritustaso pelistä toiseen.

– Tavoitteeni on laittaa itseni tosi kovaan juoksukuntoon, että pystyn tekemään kovalla tasolla hommia niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan 90 minuuttia. Varmasti yksi tulevan kauden tavoite sekä itselleni että joukkueellemme on löytää tasaisempi suoritustaso, etteivät peliesitykset ailahtele niin paljon kuin viime kaudella.

TPS TV haastatteli Daniel Rantasta ja päävalmentaja Mika Laurikaista. Katso video alta tai klikkaa tästä itsesi TPS:n Youtubeen.

Daniel Rantasen kuva median käyttöön