Kaunis päivä Tammisaaressa – TPS voitolla Ykköscupin finaaliin

13.03.2022 18:10

EIF–TPS 0–3 (0–2)

3 min Jasper Jalonen 0–1

16 min Daniel Rantanen 0–2

50 min Albijon Muzaci 0–3 (rp)

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Joonas Sundman, Rasmus Holma (C), Samba Benga, Juri Kinnunen, Jasper Jalonen, Kalle Taimi (81 min Roope Pakkanen), Daniel Rantanen, Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen (63 min Olli Jakonen), Albijon Muzaci (71 min Severi Pöysä).

Erotuomari: Oliver Reitala

Pelipaikka: Tammisaaren keskuskenttä

Ottelun tallenne: https://www.youtube.com/watch?v=UgvBKEpisqI

Turun Palloseura otti makean revanssin Ekenäs IF:stä. EIF oli voittanut Tepsin Ykköscupin alkulohkon pelissä 1–0, mutta välierässä tammisaarelaiset eivät missään vaiheessa peliä kyenneet haastamaan turkulaisia voitosta.

– Meidän rutiinitasomme on tällä hetkellä hyvä. Me liikumme hyvin joukkueena, analysoi TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

Ennen peliä Johansson toivoi, että hänen joukkueensa pystyisi pitämään palloa hyökkäyspäässä ja luomaan maalintekopaikkoja sekä myös viimeistelemään luomistaan tilanteista. Joukkue toteutti Tammisaaren keskuskentällä hienosti päävalmentajan pelisuunnitelmaa.

TPS sai välieräotteluun todellisen salama-alun, kun jo kolmannella peliminuutilla Jasper Jalonen kiskaisi sivurajan tuntumasta pallon EIF-maaliin. Maali oli 16-vuotiaalle kolmannen polven TPS-pelaajalle ensimmäinen miesten edustusjoukkueessa.

Tepsin toisessa maalissa keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen esitteli loistavaa potkutekniikkaansa laukomalla vapaapotkun noin 30 metrin etäisyydeltä maaliin.

Loppulukemat sinetöi toisella puoliajalla rangaistuspotkusta Albijon Muzaci. Rangaistuspotku tuomittiin, kun EIF:n Jakob Gottberg tavoitteli palloa boksin sisällä niin lennokkaasti, että hänen jalkansa oli Kasper Hämäläisen pään korkeudella.

TPS oli liikkeellä varsin kapealla, mutta laadukkaalla miehistöllä. Vaihtopenkillä oli maalivahti Aati Marttisen lisäksi vain neljä kenttäpelaajaa. Lisäksi päävalmentaja Johansson oli ennen peliä joutunut sovittelemaan joitakin pelaajia uusille pelipaikoille. Kapea ryhmä ja osittain vieraat pelipaikat eivät kuitenkaan menoa haitanneet tänään.

– Mahtavaa olla finaalissa! Finaaliin pääsy on hieno saavutus jätkiltä. Toivotaan, että saadaan samanlainen suoritus finaalissa, päävalmentaja Johansson sanaili.

Finaalissa TPS kohtaa Pietarsaaren Jaron. Jaro voitti omassa välierässään PK-35:n. Jaron ja PK-35:n välieräpelin varsinainen peliaika päättyi tasan 0–0, joten voittaja ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

– Nyt täytyy levätä alkuviikko ja sitten siirtää katseet finaalipeliin Jaroa vastaan. Finaalista odotan todella tasaista peliä. Jarolla on mennyt hyvin ja he ovat satsanneet joukkueeseensa kovasti. Edessä on varmasti viihtyisä ja hieno matsi, Johansson ennakoi.

Ykköscupin finaali TPS – FF Jaro pelataan lauantaina 19. maaliskuuta. Finaali pelataan TPS:n kotikentällä. TPS tiedottaa pelipaikasta ja ottelun alkamisajasta tarkemmin myöhemmin.