Jarkko Hurme uskoo TPS:n nuoriin

02.12.2011 23:29

Yksi viime kauden TPS:n ehdottomista luottopelaajista oli keväällä AC Oulusta Turun Palloseuraan siirtynyt Jarkko Hurme. Koko uransa laitapuolustajana pelannut Hurme esitti tasaisia otteita läpi kauden, vaikka hänet istutettiin alkukaudesta toppariksi pakon sanelemana. Miehen vaakuuttavasta debyyttikaudesta raitapaidoissa kertoo myös se, että joukkue äänesti Hurmeen keskuudestaan vuoden 2011 parhaaksi pelaajaksi. Hurmeen hyvät otteet palkittiin lisäksi seurankin taholta jo kesken kauden, kun vuoden sopimus pidennettiin ulottumaan kauden 2013 loppuun.

- Harjoituskautemme Oulussa oli vaikea, kun kamppailimme sarjapaikasta. Opin kuitenkin Turussa nopeasti talon tavoille ja pääsin hyvin joukkueeseen mukaan. Pelit menivät kohtuullisen hyvin ja sitä kautta tuli myös vastuuta. Loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen kauteen, Hurme tiivistää lokakuussa päättyneen kauden Veikkausliigan verkkosivuilla.

TPS sijoittui Veikkausliigassa lopulta viidenneksi, vaikka joukkue oli mukana mitalitaistelussa vielä toiseksi viimeiselle kierrokselle saakka.

- Viidennestä sijasta on kaksijakoiset tunnelmat. Nälkä kasvoi syödessä, kun olimme aivan kärkikahinoissa mukana. Parempaakin lopputulosta olisi voinut toivoa. Roikuimme pitkään mukana, kun muillekin sattui pistemenetyksiä.

- Toisaalta tuo sijoitus oli varmasti aika lähellä oikeaa. Olisi ollut huono, jos olisimme olleet alempana, mutta mitaliin kaiken olisi pitänyt mennä aivan nappiin, Hurme pohtii.

TPS:n joukkueen perustukset ovat ensi kaudelle jo hyvin kasassa. Koossa on tällä hetkellä 17 pelaajasopimusta, ja sopimuspelaajista 11 on omia kasvatteja. Useana vuonna peräkkäin TPS:n joukkueen runko on muuttunut paljon, mutta nyt ensi kauteen näytetään pääsevän valmistautumaan pitkästä aikaa normaaleista lähtökohdista.

- Seuraan tietysti isolla mielenkiinnolla joukkueemme rakentumista. Lähtijöitä ei ole ainakaan vielä ollut hirveästi, mutta ei toisaalta kyllä tulijoitakaan. Toivottavasti joukkue saadaan kasaan mahdollisimman aikaisin, jotta voimme aikaa hioa joukkueestamme mahdollisimman iskukykyisen nipun, Hurme toivoo.

TPS:n vahvuus on ollut vuodesta toiseen menestyksekäs juniorityö. Viime kaudellakin monet uudet TPS:n tulevaisuuden lupaukset ottivat huiman askeleen, ja olivat liigajoukkueen runkopelaajia. Kauden aikana katsojat saivatkin nauttia jopa seitsemän pelaajan uran ensimmäisestä liigamaalista! Viime kauden ehdoton sensaationimi oli rytinällä joukkueen avauskokoonpanoon noussut vasta 17-vuotias Jere Uronen.

- Viime kaudella Urosen Jere nousi aivan kohisten. Pidän hänestä pelaajana todella paljon. Meillä on paljon nuoria, joilla on Veikkausliigakokemusta, mutta ei vielä kovin suurta roolia. Ensi kausi on heille taas mahdollisuus ja uskon, että uusia, mielenkiintoisia nimiä nousee jälleen esiin.

Joukkueen vanhemmasta päästä taas upean Veikkausliigauransa viime kauteen päätti TPS:n monivuotinen kapteeni Jarno Heinikangas.

- Kaikki kiitos Jallulle siitä, mitä hän on tehnyt turkulaiselle jalkapallolle. Hänen kaltaisiaan hienoja persoonia tarvitaan. Nyt meidän muiden täytyy nostaa profiilia ja ottaa entistä enemmän vastuuta. Uskon, että hänen paikkansa saadaan kuitenkin täytettyä, ikonin kanssa keskuspuolustuksessa luutinut Hurme päättää.