Hyökkääjä Alhaji Gero tuo maalintekovoimaa TPS:ään – "Saatiin huippuvahvistus"

08.03.2023 12:30

Miesten Ykkösen sarjakauteen valmistautuva Turun Palloseura vahvistuu hyökkääjä Alhaji Gerolla. TPS ja 29-vuotias nigerialainen kärkipelaaja ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Gero tuo TPS:n hyökkäykseen maalintekovoimaa, kokemusta ja kokoa. 189-senttinen hyökkääjä siirtyi viime vuonna kesken kauden FF Jaroon. Gero pelasi Jaron riveissä kymmenessä ottelussa, joissa hän viimeisteli yhteensä kuusi maalia.

– Saatiin huippuvahvistus. Gero osoitti viime kaudella kuuluvansa tämän sarjan parhaisiin maalintekijöihin. Hän on isokokoinen ja vaarallinen boksipelaaja, juuri sellainen, jollaista vielä joukkueeseen haimme, sanoo TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

– Olen vahva ja nopea hyökkääjä. Pystyn viimeistelemään molemmilla jaloillani ja myös päällä. Koen, että olen sellainen hyökkääjä, jota vastaan puolustajien on vaikea pelata, kuvailee Gero itseään.

Geron mukaan tulevan kauden lähtökohtia helpottaa se, että Ykkönen on jo tuttu sarja hänelle.

– Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta. Tiedän, että TPS on kunnianhimoinen joukkue, joka haluaa voittaa ja nousta Veikkausliigaan. Pelaajana haluan luonnollisesti aina voittaa, ja nyt tavoitteeni on auttaa TPS:ää voittamaan mahdollisimman monta ottelua, Gero sanoo.

Gerolla on kokemusta kovista peleistä niin ulkomaisista pääsarjoista kuin maajoukkuetasoltakin. Hän on edustanut Nigeriaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja pelannut myös yhden A-maaottelun Nigerian paidassa. Gero on pelannut 108 ottelua Ruotsin pääsarjassa Östers IF:n, Östersundin ja Helsingborgin joukkueissa. Östersundia edustaessaan Gero pääsi pelaamaan myös Eurooppa-liigan pelejä. Hyökkääjällä on lisäksi kokemusta Tanskan ja Iranin pääsarjoista.

Päävalmentaja Laurikaisen mukaan Gero täydentää hyvin TPS:n hyökkäysosaston.

– Hyökkäysosastomme näyttää hyvältä ja tasapainoiselta. Meillä on maalintekovoimaa sekä kärjessä että laidalla. Gero ja Riku Riski tuovat hyökkäykseen kokemusta. Lisäksi meillä on erittäin potentiaalisia nuoria pelaajia luomassa hyvän kilpailutilanteen, summaa Laurikainen.

TPS:n joukkue on yhtä pelaajaa vaille valmis huhtikuun puolivälissä alkavaan Ykkösen kauteen. Joukkueeseen haetaan vielä keskuspuolustajaa.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!