Huono toinen jakso kostautui ÅIFK:lle

Jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia. Tai jos tarkkoja ollaan niin 90 minuuttia ja lisäajat päälle. Sen sai TPS:n yhteistyöseura ÅIFK kokea brutaalilla tavalla lauantaina Raumalla. Ottelu, johon vierailija lähti samalla miehistöllä jolla kaatui viikolla TPV, oli hyvin kaksijakoinen.

Ensimmäisellä jaksolla kaikki sujui kuin tanssi. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Heti ensi minuuteilla nähtiin mm. Dardan Sadikun oiva vasemman jalan kaukolaukaus, joka pakotti Jani Tuomalan Iiro-maalissa heittäytymään. Jo kymmenen minuutin kohdalla nähtiin sitten kaksi pikatahtiin tehtyä hienoa osumaa. Ensin Sadikun syötöstä Hushyar Aftab latasi harhautusten jälkeen 0-1 ja heti perään ”Husan” hankkimasta vaparista ”Dartsi” tyylitteli kierteellä ylänurkkaan 0-2. Tämän jälkeen paikkoja lisäosumiin oli niin Lucas Gabrielssonilla kuin Jeremias Kaarella. Toppari Joona Jussila pääsi myös kulmasta avopaikkaan, mutta pusku suuntautui kauas ylös. Jakson maalitilanteet 1-8 kuvaavat ottelun tapahtumia.

Puoliajalla Gabrielsson jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Tilalle Will Hendon. Samoin jakson alkuvaiheessa toinen laituri Aftab teki tilaa Viljami Alholle. Ensimmäisen jakson hyvä pelirytmi ja pallonhallinta olivat toisella jaksolla pieniä hetkittäisiä poikkeamia lukuunottamatta täysin kateissa. Palloja hukattiin niin kaksinkamppailuissa kuin huonojen syöttöjen myötä. Näin puolustus joutui olemaan pitkät tovit vastaanottajana ja vaikkei Iirojen peli varsinaisesti sujunutkaan hyvin, niin pitkät pallot ja keskitykset kohti vaihdosta tullutta Kimmo Hörkköä johtivat ongelmiin Jere Aallon maalinsuulla. Tunnin kohdalla Matias Louannon ja Iirojen toppari Setälän kaksinkamppailussa kulman jälkeen jälkimmäisen osasi mennä sopivasti pitkäkseen ja pallo vietiin pilkulle. Aalto kuitenkin nappasi köykäisen laukauksen kiinni, joten turkulaiset olivat edelleen tukevasti kiinni pisteissä. Taisteluasenne oli myös kohdallaan, mutta syöttöpeli edelleen ontui.

70. minuutilla ÅIFK:n vasen kaista kuitenkin aukesi sen verran että Stanley Ukwuoma pääsi tälläämään melko vapaasti etukulmaan kavennuksen 2-1. Tämän jälkeen ÅIFK pelasi jakson parhaat hyökkäykset kun palloa maltettiin liikuttaa puolelta toiselle lyhyillä siirroilla. Liian usein sorruttiin kuitenkin yrittämään läpisyöttöä kun olisi ollut mahdollisuus pitää pallo omalla joukkueella johtoasemassa. Johto kesti sitten vain melkein loppuun asti.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Iirot rakensi tyypillisen hyökkäyksen. Pitkä pallo Hörkön päähän, jatko tyyppilaitapakki Horjanheimolle jonka keskityksen jyräsi ilmasta maaliin vaihtomies Gustafsson. Sekään ei ollut vielä riittävän katkeraa vaan Kristiinankaupungissa aiemmin koettu lisäaikapettymys sai jatko-osan. Liian innokas hyökkäysyritys tyssäsi keskialueella, eikä väsyneiltä ÅIFK pelaajilta löytynyt tilannetajua katkaista vastahyökkäystä rikkeellä. Iirot pääsi keskittämään ja olivat sitten hieman onnekkaitakin kun laukausyritys muuttui syötöksi ja supersub Gustafsson oli terävimpänä maalinedessä kuittaamaan kaikki 3 pistettä kotijoukkueen riemuksi. Tuomari nimittäin kuittasi loppulukemat 3-2 samantien keskialoituksen jälkeen.

Tappio oli jo lievä oikeusmurha, mutta toisaalta pitkälti itseaiheutettu. Toisen jakson maalitilanteet menivät kotijoukkueelle 7-1, joka alleviivaa ottelun kaksijakoisuutta josta tasatulos olisi ollut sopivampi lopputulos. Mutta tätähän se urheilun viehätys on ettei yleensä käy ihan niinkuin pitäisi käydä. ”Oppirahojen maksua”, tiivisti päävalmentaja Mikko Hyyrynen pienen mietiskelytuokion jälkeen.

Pallo-Iirot – ÅIFK 3-2 (0-2)