60. 1-0 Kaisa Ranki
83. 2-0 Ranki (Kiia Laine)
85. 3-0 Sini Vehviläinen (Ranki)

TPS:n naiset vierailivat Espoossa keskiviikkona pienen ottelutauon jälkeen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tapahtumaköyhää. TPS lähti otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla ja pyrki rakentamaan hyökkäyksiä nopeilla vastaiskuilla. Taktiikka onnistui hyvin ja Honka joutuikin yrittämään ratkaisuja kaukolaukauksilla, jotka Katja Kankaanpää torjui varmasti.

Toiselle puoliajalle Honka lisäsi hyökkäysvoimaa ja Kankaanpää joutui töihin heti pillin puhalluksesta. Hongan Kiia Laine pääsi seinäsyöttelyn päätteeksi tykittämään läheltä, mutta Katja torjui pallon yli päätyrajan. Seuranneen kulman Hongan pelaaja nuppasi yli maalin.

51. minuutin kohdalla TPS:lla oli ottelun paras tilanne, kun Tiina Vatanen antoi pystysyötön Julia Tunturille, joka eteni tyhjän alueen yli ja laukoi napakasti, mutta epäonneksi suoraan Noora Matikaisen syliin.

57. minuutin kohdalla nähtiin Hongalta mallikas hyökkäys. Pallo pelattiin nopeilla syötöillä oikeaan laitaan, mistä lähteneen keskityksen Henni Malinen pudotti alas. Malinen siirsi takaviistoon Kiia Laineelle, jonka kanuunalaukaus meni yläriman kautta yli maalin.
Hieman myöhemmin Hongan Kaisa Ranki pelattiin vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta Kankaanpää torjui.

Tämän jälkeen TPS teki nopean vastahyökkäyksen Emmi Montosen antaessa pitkän syötön Tiia Tikkaselle oikeaan laitaan. Kärjessä kärkkynyt Juliette Kemppi ei aivan ehtinyt Tiian hyvään keskityspalloon ja Honka-vahti nappasi pallon.

Seuraavasta hyökkäyksestä Honka siirtyi 1-0 johtoon. TPS menetti pallon keskikentällä ja Hongan Malinen nousi vasemmalla laidalla ylös ja keskitti maalille. Pallo kimposi TPS-puolustajan kautta Rankille, joka latasi sydämensä kyllyydestä pallon ohi Kankaanpään.

Tämän jälkeen TPS:n oli siirryttävä hyökkäävämpään peliin silläkin uhalla, että Honka saa mahdollisuuden lisämaalien tekoon. Vaihtojen kautta Julia Tunturi nostettiin toiseksi kärjeksi ja alakerta hoidettiin kolmella pelaajalla. Honka teki myös sallitut neljä vaihtoa ja sai lisää painetta TPS-maalille laajan ja taitavan pelaajamateriaalinsa ansiosta. Ottelun viimeisellä 10 minuutilla Honka vielä varmisti voittonsa kahdella lisämaalilla. Hongan tehokkain pelaaja Kaisa Ranki oli mukana kaikissa maaleissa.

Valmentaja Heikki Altosen mukaan tappiosta huolimatta TPS:ltä peli oli hyvä esitys etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

– Toisella jaksolla pelattiin jo riskillä Hongan johtomaalin jälkeen, koska tasapeli olisi ollut parempi vaihtoehto kuin suurempi tappio. Vastassa oli nyt sen verran taitava ja vahva joukkue, joka vielä tekemillään vaihdoilla paransi tehokkuuttaan hyökkäyspäässä, ettei meillä nyt ollut mahdollisuuksia parempaan lopputulokseen.

TPS:n naisten seuraava peli on kotona tutullä Yläkentällä sunnuntaina 1.7. klo 16.00 ja silloin vieraaksi tulee vahva mestarisuosikki PK-35 Vantaa.

TPS: Katja Kankaanpää (mv);  Sari Tikkanen (78. Taija Tomberg), Siiri Hammar (76. Saija Östlund), Emmi Montonen (53. V), Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen (C), Petra Nurminen (67. Heta Kauppinen, 73. V); Julia Säppi (65. Eveliina Mäkelä), Julia Tunturi, Tiia Tikkanen; Juliette Kemppi.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv).

Kuva: Rainer Lönnbäck