Helmikuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Elina Kasi

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Helmikuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Elina Kasi, joka toimii TPS:n T2011-joukkueessa joukkueenjohtajana ja rahastonhoitajana. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Elinan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet Elinan valinnalle:

”Elinalla on suuri mustavalkoinen sydän. Hän auttaa, neuvoo ja selvittää asioita myös yli joukkuerajojen. Hän tekee paljon myös näkymätöntä työtä taustalla.”

”Elina tekee valtavan määrän töitä joukkueen eteen kuukaudesta toiseen, että kaikilla olisi kaikki hyvin.”

”Pyyteetöntä, perusteellista työtä taustalla. Korvaamaton hahmo kulisseissa T2011-joukkueelle. Tarttuu, järjestää ja hoitaa. Vie asiat loppuun asti.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Elina Kasi. Olen nyt kolmen ja puolen vuoden ajan tehnyt vapaaehtoistöitä Tepsissä. Ensin aloitin rahastonhoitajana, ja nyt olemme vuoden alusta lähtien jakaneet Hannu Paapan kanssa T2011-juniorijoukkueen joukkueenjohtajan työt. Rahastonhoitajan työtäkin jatkan vielä.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Tyttäreni aloitti jalkapallon Tepsissä, kun hänen paras ystävänsä pelasi myös. Joukkueen silloinen rahastonhoitaja jäi pois tehtävästään, ja minä lupauduin jatkamaan hänen jalanjäljissään.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Joukkueenjohtajan töitä vielä opettelen tässä, kun vasta muutama kuukausi niitä on takana. Homma on yllättävän monipuolista. Pääsee suunnittelemaan kesän turnauksia, järjestelmään sarjaan liittyviä juttuja, hoitamaan käytännön asioita uusien pelaajien kanssa ja toimimaan yhteyshenkilönä moneen suuntaan.

– Yhteyshenkilönä toimiminen on varmaankin se tärkein juttu joukkueenjohtajan tehtävässä, että vanhemmat ja kaikki muut pysyvät ajan tasalla tapahtumista. Päivitän myös meidän joukkueemme Instagramia. Se toimii tavallaan joukkueen päiväkirjana, jonka avulla voidaan palata ajassa taaksepäin ja muistella kaikkia kivoja juttuja harrastuksen ympärillä. Oma somekanava on myös tapa kertoa ulospäin, että mitä kaikkea kivaa joukkueessamme puuhataan.

– Joukkueenjohtajan työhön kuuluu monenlaisista käytännön järjestelyistä vastaaminen. Esimerkiksi tässä hiljattain TPS:n naisten edustusjoukkueesta tuli pelaajia vierailulle meidän T2011-joukkueen treeneihin, ja siitä saatiin yhdessä edustusjoukkueen pelaajien kanssa järjestettyä tosi kiva tapahtuma.

– Rahastonhoitajana vastaan siitä, että maksut tulee suoritettua ja budjetti pysyy kasassa. Pyritään siihen, että varainhankinnan avulla harrastamisen kustannukset pysyvät kohtuullisina, vaikka yleinen kustannustaso onkin Suomessa kauttaaltaan noussut.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Olen tutustunut uusiin ja mukaviin ihmisiin joukkueen ympärillä. Meillä on tosi kiva porukka, jossa kiva olla mukana. Porukka on jo aika iso, kun laskee että on yli 20 tyttöä joukkueessa, heidän vanhempansa ja valmentajat sekä muut taustajoukot. Taustajoukkotiimimme tekee yhdessä ahkerasti töitä joukkueen eteen, ja haluankin kiittää kaikkia toiminnassamme mukana olevia.

– Parasta tässä on se, kun näkee lasten onnistumisten ilon. Opitaan uutta ja koetaan onnistumisia. On ollut kiva nähdä, että meidän joukkueemme pelaajamäärä on kasvanut paljon tässä vuosien aikana. Kun tyttäreni aloitti nelisen vuotta sitten, niin mukana oli kymmenkunta tyttöä. Joukkue oli vielä silloin kahden ikäluokan yhteisjoukkue, kun pelaajia oli niin vähän. Nyt pelaajamäärä näissä kahdessa joukkueessa on kasvanut päälle neljänkymmenen. Se kertoo hyvää kieltä siitä, että toimintamme parissa on viihdytty.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– TPS on iso osa vapaa-aikaani, kun tytär pelaa jalkapalloa ja poika jääkiekkoa Tepsissä. Käydään lisäksi katsomassa Tepsin pelejä heidän kanssaan, niin kyllä Tepsi on vahvasti elämässä läsnä. Olen myös lupautunut pojan jääkiekkojoukkueeseen rahastonhoitajan tehtäviin tulevalle kaudelle, joten monella tapaa Tepsi arkeeni kuuluu.

– Olen itse toisen polven tepsiläinen, sillä isäni Antti Kasi on aikanaan toiminut koko seuran puheenjohtajana.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Olen itse pelannut pienenä jalkapalloa. Silloin elettiin 1980-lukua, ja tytöt eivät vielä hirveästi pelanneet jalkapalloa. Kivat muistot siitä on jäänyt, vaikka ei me kyllä niin taitavia oltu pelaamaan kuin nykynuoret meidän joukkueessamme.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Paljon se ottaa ja paljon se antaa. Tässä pääsee olemaan omien lasten touhussa mukana ja pääsee elämään heidän kanssaan kaikkia hienoja hetkiä, joita urheiluharrastus tarjoaa.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Elina!

Lisää uutisia