Haka ei pystynyt pysäyttämään TPS:n lentoa (kooste)

TPS jatkoi hurjaa lentoaan Miesten Ykkösessä kun se voitti tällä kertaa Valkeakoskella Hakan lukemin 1-2. TPS:n maaleista vastasivat Ilari Mettälä ja Oskari Jakonen. Voitto oli TPS:lle viides peräkkäinen.

Haka aloitti ottelun vahvasti ja sai kulmapotkun heti ottelun viidennellä minuutilla. Kulma leijaili Oskari Forsmanin maalin edustalle, josta Niilo Mäenpää iski pallon väkisin TPS:n maaliin lihamuurin keskeltä.

TPS ei päätään alas painanut vaan kuittaisi heti perään. Ottelua oli pelattu 8 minuuttia kun Juri Kinnusen fantastinen syöttö linjan taakse löysi Ilari Mettälän. Mettälä otti pallon suoraan vauhdista mukaansa ja niittasi pallon ohi mainion ottelun pelanneen Haka-maalivahti Joonas Immosen.

Ottelun voittomaali syntyi toisen puoliajan 61 minuutilla. Mikko Hyyrynen punnersi itsensä väkisin laidasta läpi ja sai kovan vedon kohti maalivahti Immosta. Immonen torjui eteensä ja jatkopallossa oli ensimmäisenä Riku Sjöroos. Sjöroosin vedon Haka-puolustus vielä blokkasi, mutta Oskari Jakonen oli seuraavassa pallossa hereillä ja pienellä onnellakin pallo löytyi lopulta maalista.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Oli vähän nihkeä alku. Valkeakoski on aina paha paikka pelata, mutta tänään onnistuimme varsinkin toisella puoliajalla. Olisimme paremmalla viimeistelyllä voineet ratkaista kyllä ottelun hieman aikaisemmin.

– Muutamaa hetkeä lukuun ottamatta puolustuspeli toimi tänään erityisen hyvin. Toppari Rasmus Holma otti aika täydellisesti Dudun takataskuunsa ja vei lähes kaikki pääpallot suvereenisti. Hienoa myös, että Ilari Mettälä ja Oskari Jakonen saivat onnistumiset maalien muodossa.

TPS:n seuraava kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Kaarinan keskuskentällä torstaina 30.6. klo 18.30.