FC TPS Turku Oy ja TPS juniorijalkapallo ry yhdistävät voimiaan

07.06.2016 13:02

FC TPS Turku Oy ja TPS juniorijalkapallo ry tiivistävät yhteistyötään ja niiden operatiivisia toimintoja yhdistetään yhteisen TPS jalkapallon alle. Toimintojen yhdistäminen koskee seuran urheilupuolta, myyntiä, viestintää, markkinointia sekä johtamista. TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen on jatkossa koko TPS jalkapallon toiminnanjohtaja. FC TPS Turku Oy ja TPS juniorijalkapallo säilyvät kuitenkin edelleen itsenäisinä toimintayksikköinä, joilla on oma hallintonsa.

-Isossa kuvassa kyse on yhtenäisestä TPS jalkapallosta. Tämä on yhteinen ketju, jossa tarvitaan molempia osapuolia ja uskomme, että se avaa paremmin myös joukkorahoitusannin päämäärää. Edustusjoukkue tarvitsee juniorijalkapallon osaamista ja juniorit tarvitsevat oman edustusjoukkueensa. Pääosa joukkueen pelaajista tulee jatkossakin Turun ja muun Varsinais-Suomen alueelta. Hallitukset toimivat erillään, mutta saumattomassa yhteistyössä ja kaikki muu tehdäänkin sitten yhdessä,  FC TPS Turku Oy:n uusi puheenjohtaja Jouko Peräaho tiivistää.

TPS juniorijalkapallo ry:n talous on vakaalla pohjalla ja seura nousi Suomen Palloliiton laatujärjestelmässä järjestyksessään toisena seurana tasolle neljä (4/5). TPS:n naisten edustusjoukkue kuuluu myös TPS juniorijalkapallon alaisuuteen.

-Pelaajakehityksemme on Suomen kärkikolmikossa niin poikien kuin tyttöjenkin maajoukkuepelaajissa mitattuina. Naisten edustusjoukkue on tällä hetkellä liigassa toisena. Toimintamme on laajentunut viimeisen kahden vuoden aikana merkittävästi myös harraste- ja kerhopuolella.  Yhteiskuntavastuullinen toimintamme saa koko ajan lisää painoarvoa, TPS juniorijalkapallon puheenjohtaja Teppo Virta muistuttaa.

-Olemme innolla rakentamassa yhtenäistä TPS Jalkapalloa. Edustusjoukkueen menestys on erittäin tärkeää juniorille, jotta TPS:n oma pelaajapolku säilyy alusta loppuun asti. Tämä on muutenkin loogista kehitystä, sillä toimimme jo samoissa tiloissa ja olemme yhtenäistäneet pelaajakehityksen linjaukset. Juniorijalkapallolla on jatkossakin oma itsenäinen taloutensa, mutta kaikki muu on TPS Jalkapallon yhteistä kehittämistä. Tätä uudistusta on tehty yhteisymmärryksessä alusta asti ja nyt pääsemme hyödyntämään molempien organisaatioiden osaamista ja vahvuuksia, Virta kiittelee.