EIF etevämpi Ykköscupin ottelussa – siipirikkoinen TPS ei yltänyt parhaimpaansa

12.02.2022 17:25

TPS – EIF 0–1 (0–1)

39 min Adam Larsson 0–1

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Kalle Taimi (46 min Jasper Jalonen), Roope Pakkanen, Samba Benga, Severi Pöysä (varoitus) (85 min Christian Linna), Juri Kinnunen (varoitus), Daniel Rantanen (varoitus), Kasper Hämäläinen (C), Jesper Karlsson, Albijon Muzaci, Eemeli Raittinen (65 min Santeri Pohjolainen).

Erotuomari: Lina Lehtovaara

Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun kooste on katsottavissa TPS Jalkapallon Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=bJFD0If3VTo . Video: Turun Sanomat.

TPS kärsi Ykköscupin toisessa pelissään 0–1-tappion EIF:lle. Pelin ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun EIF pääsi murtautumaan TPS:n boksiin ja lopulta Adam Larsson sijoitti pallon alakulmaan ohi TPS-vahti Aati Marttisen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson harmitteli pelin jälkeen sitä, että joukkue oli liikkeellä varsin vajaamiehisenä. TPS:n kokoonpanosta puuttuivat hyökkääjät Olli Jakonen, Simo Roiha ja Onnipekka Pajula sekä maalivahti Jere Koponen, toppari Rasmus Holma ja laitapuolustaja Joonas Lakkamäki.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä tosi huono. Meitä sekoitti se, että neljä pelaajaamme oli tänään kipeänä poissa riveistä. Emme uskaltaneet pelata EIF:n prässin ohi. Varsinkaan vasen laitamme ei toiminut. Oli vaikea muuttaa sitä ennen puoliaikataukoa, Johansson kertoi.

– Tauolla teimme hyviä muutoksia ja paransimme peliämme toisella jaksolla. Pelitapahtumiin nähden olisimme mielestäni ansainneet maalin toisella jaksolla, mutta joskus käy näin, Johansson totesi.

Keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen oli pelin jälkeen samaa mieltä päävalmentaja Johanssonin kanssa siitä, että ensimmäinen puoliaika ei ollut TPS:ltä tarpeeksi hyvä. Parannettavaa jäi seuraavaan peliin.

– Pelasimme tosi päästä päähän -futista, minkä takia meidän taskuihimme jäi paljon tilaa, jonne EIF pääsi monta kertaa pelaamaan pallon Stanislav Efimoville. Emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä emmekä pitäneet palloa. Kun roiskitaan, niin alkaa tulla tiloja. EIF pelasi yhden tosi hyvän hyökkäyksen ja peli oli sen jälkeen 1–0 heille, Rantanen analysoi.

Erityisesti kolmen hyökkääjän poissaolo näkyi päävalmentajan mukaan Palloseuran pelissä. TPS ei päässyt juurikaan vaarallisille maalipaikoille. Johanssonin toiveena on, että ainakin yksi nyt sivussa olleista hyökkääjistä saataisiin mukaan seuraavaan peliin, joka on ohjelmassa tasan viikon kuluttua lauantaina.

Siitä päävalmentaja on vakuuttunut, että joukkue pystyy parempaan kuin mitä tänään LähiTapiola Areenalla nähtiin.

– Liian moni pelaaja ei yltänyt tänään parhaimpaansa, jätkät osaavat kyllä ja pystyvät tänään nähtyä parempaan.

Positiivista ottelussa oli päävalmentaja Johanssonin mukaan se, että nyt hän pääsi näkemään monia pelaajia tositoimissa hyvää Ykkösen joukkuetta vastaan.

Turun Palloseuran pelit Ykköscupissa jatkuvat tasan viikon kuluttua, jolloin TPS saa vieraita Paraisilta. Ottelu TPS – PIF alkaa Turun LähiTapiola Areenalla lauantaina 19. helmikuuta kello 13.00.