B-junnujen viimeinen kotiottelu tarjosi maaleja – A-junioreiden hopea varmistui

Viime kierroksella Suomen mestaruuden varmistanut TPS:n BSM-joukkue kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussa kaimaseuran Kuopiosta. KuPS näytti olevan nuorella joukkueella liikenteessä. Tepsin BSM-joukkueesta muutama runkopelaaja puolestaan vahvisti TPS:n A-junioreita ja Matej Hradecky matkusti edustusjoukkueen mukana Espooseen.

Kupittaan tuulessa käyty ottelu tarjosi seitsemän maalia, joista kuusi syntyi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. TPS aloitti maalinteon 23. minuutin kohdalla. Julius Rinnevaara eteni vasemman laidan kautta KuPS:n alueelle. Laukaus pysähtyi kuopiolaisten maalivahtiin, mutta oikeaksi laitalinkiksi nostettu puolustaja Karl Kaasik iski reboundista pallon alakulmaan. Sen enempää merkintöjä ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kuin minuutin kun KuPS iski. Ottelun pienin ja vikkelin pelaaja, Urho Nissilä toi kuopiolaiset tasoihin. TPS lisäsi maalin myötä toisen vaihteen sisään ja kymmenen minuuttia tästä alkoi tapahtua. Kuopiolaisten puolustus murtui paineen alla ja BSM-sarjan maalipörssin kärkinimi Joonas Madetoja käytti virheen hyväksi ja pääsi nokikkain KuPS-maalivahdin kanssa. Vasemman jalan sijoitus vei Tepsin 2-1 johtoon. Muutama minuutti tästä, niin TPS iski päivän kolmannen. Tällä kertaa toppari Leevi Puputti puski kulman sisään.

Näissä lukemissa mentiin jo kohti ottelun päätöstä omaan rauhalliseen tahtiin. Peli ei kuitenkaan ollut vielä tässä vaan pelin lopussa nähtiin todellinen maalijuhla. Muutaman minuutin sisällä syntyi kolme maalia. Ensin TPS:n Janne Forsman vei kulman jälkimainingeissa Tepsin 4-1 johtoon. Savolaiset eivät kuitenkaan lannistuneet ja tulivat eleettömästi kahden maalin päähän. Vaihdosta sisään tullut KuPS-laituri laukoi upeasti oikeaan yläkulmaan ja TPS-maalivahti Jere Aalto oli voimaton. Ottelun viimeisen teki sitten kotijoukkue. TPS:n keskikenttäpelaaja Severi Palmu niputti kuopiolaiset pinoon pelaaja toisensa jälkeen ja laukoi Tepsin 5-2 voittoon.

TPS kohtaa kauden viimeisessä ottelussa tämän vuoden B-junioreiden SM-sarjassa hopeaa saavuttaneen FC Kaarinan. Lounais-Suomen ja Suomen parhaiden B-junioreiden ottelu käynnistyy Kaarinassa lauantaina 29.9. kello 13.

TPS BSM – KuPS 5-2 (1-0)
23′ TPS 1-0 Kaasik (Rinnevaara, Madetoja)
47′ TPS 2-1 Madetoja (Palmu)
54′ TPS 3-1 Puputti (Kivikoski)
70′ TPS 4-1 Rinnevaara (Kivikoski)
73′ TPS 5-2 Palmu (Laaksonen, Jussila)

TPS:n avaus: Jere Aalto (mv), Jani Jussila, Severi Laaksonen, Leevi Puputti (C), Juuso Salminen, Karl Kaasik, Waltteri Peltola, Jesper Kivikoski, Severi Palmu, Joonas Madetoja (59′ Forsman), Julius Rinnevaara
Vaihdossa: Janne Forsman

TPS:n A-junioreiden hopeamitalit puolestaan varmistuivat lauantaina. TPS ASM päätyi 1-1 tasapeliin KuPS:n kanssa ja kun kaksi pistettä edellä ollut JJK voitti oman ottelunsa ja kolmantena olevat Inter on kahdeksan pisteen päässä, on TPS:n A-juniorit varmistanut hienosti hopeasijan kauden päätteeksi.

A-junioreiden kauden päättää paikalliskamppailu FC Interiä vastaan lauantaina 29.9. klo 13.00 Kupittaan 2 kentällä.

TPS ASM – KuPS 1-1 (1-1)
7′ TPS 1-0 Azizi (Kaari)

TPS:n avaus: Kai Nyroos, Jeremias Kaari, Atte Sihvonen, Atte Holmberg, Matias Hilska (79′ Tommila), Jere Uusitalo (84′ Leppänen), Jonni Peräaho, Arsalan Azizi, Aleksi Ojanperä, Riku Sjöroos, Arnold Uschanoff
Vaihdossa: Miika Tommila, Eetu Leppänen