ÅIFK:lle toinen perättäinen 4-0 voitto

Kakkosen länsilohko, helteinen sunnuntai-ilta ja Vakioveikkauksen kohde nro 7. Toisin sanoen TPS:n yhteistyöseura ÅIFK:n vieraana Urheilupuiston yläkentällä perinteikäs TPV Tampereelta. Kotijoukkue oli katkaissut aiemmin viikolla viiden pelin tappioputkensa Härmän kustannuksella, joten odotukset koitokseen olivat astetta toiveikkaammat. Mutta mutta, edellisen ottelun kokoonpanosta meni puolustuslinja koko lailla uusiksi kun molemmat topparit (Tenho, Rannikko) menivät ns. ”klesaksi” ja laitapakki Starck nostettiin TPS:n mukaan. Pelikiellosta vapautuivat Jeremias Kaari ja Hushyar Aftab, joten hyökkäyspäähän löytyi vaihtoehtoja paremmin. Vastustaja TPV oli ensimmäisen kierroksen vastustajista sieltä pahimmasta päästä ja löytyi sarjataulukosta myös kärkijoukkue Jazzin tuntumasta. Vakiovihjeisiin olikin suositeltu jopa varmaa kakkosta.

Ottelu alkoi kuitenkin kotijoukkueen merkeissä. ”Husa” Aftab huokui pelinälkää ja hänen laidaltaan syntyi 3-4 hyvää tilannetta jo ensimmäisen kympin aikana. Pakiksi heitetty Arsalan Azizi antoi nousuille erinomaista taustatukea. Yhden maaliin menossa olleen laukauksen TPV puolustus onnistui blokkaamaan ja toiseen keskityspalloon ”Jerkku” Kaaren kurotus oli millimetreistä kiinni. Painostus johti kulmapotkuihin joita viime pelin tapaan tarjoili molemmin puolin Mr Ulkosyrjä Lucas ”Luke” Gabrielsson. Luken kolmannesta kulmasta 10 minuutilla Joona Jussila pääsi lataamaan vitosen viivalta, mutta ylärimaan.

Topparipari Matias Majapuron sihti oli parempi. Pelikellossa oli 19 minuuttia kun kulmurihässäkän jälkeen pallo ajautui Majapurolle joka otti sen erittäin nätisti haltuun ja pamautti hallitusti yläkulmaan ohi TPV-vahti Antti Peltosen, 1-0.

Peltonen oli maalissaan huomattavasti työllistetympi kuin kollega Jere Aalto ÅIFK maalissa. Ottelu oli hyvin ”kanarialintujen” hallussa, Santeri Peltola ja Matias Louanto dominoivat keskikenttää ja uusittu puolustuslinja selvisi hyvin TPV:n prässistä. 24. minuutilla Kaari oli päästä jo tuikkaamaan Dardan Sadikun läpisyötön ohi Peltosen, mutta myöhästyi täpärästi. Puolen tunnin kohdalla jo onnistui. Tällä kertaa Peltola mursi puolustuslinjan syötöllään ja ”Jerkku” vieritti pallon tyylikkäästi alakulmaan 2-0. Tämän jälkeen pelirytmi hieman sekosi ja vierailija TPV sai juonesta kiinni. Varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Jere Aalto poimi pari laukausta ja keskityspallot varmasti.

Puoliajalla kasteltiin kenkiä ja kalloja sekä tehtiin pieniä taktisia tarkennuksia, jotta TPV:n prässi ei tuottaisi ongelmia myöskään toisella jaksolla. TPV pyrkikin jakson alussa kiinni rakenteluun hanakammin ja pääsemään vielä otteluun mukaan. Paine oli kuitenkin enimmäkseen näennäistä. Joona Jussila lipsautti yhden pallon, mutta muu puolustus ehti hätiin. Kulmatilanteissa fyysisesti vahvat tamperelaiset aiheuttivat myös sydämen tykytyksiä ainakin vaihtopenkillä.

Kavennuksen sijaan nähtiin lopullinen ratkaisu kun 68 minuuttia oli pelattu. Vuorenvarmasti jällen pelannut Miikka Niinivirta heitti sivurajan oikealta laidaltaan. TPV pyrki prässäämään monella pelaajalla, mutta Matias Louanto ja Dardan Sadiku ohittivat prässin näppärällä syöttökuviolla. Sadiku kuljetti vahvasti keskelle ja löysi vasemmalta laidalta juuri kentälle vaihdetun Will Hendonin. Puolustuslinja joutui näin epäkiitollisesti juoksemaan kohti omaa maalia. Hendonin keskitys löysikin Kaaren vapaana puolustuksen selustasta, paitsiolippu pysyi alhaalla kuten myös Jerkun laukaus, 3-0 taululle.

Tämän jälkeen ottelu oli taputeltu. TPV pyrki kyllä kannatusjoukkojensa painostamana edelleen pyristelemään, mutta Aalto ja puolustuslinja esiintyivät ryhdikkäästi loppuun asti. Väsymys alkoi myös näkyä helteisellä kentällä ja oikean laidan Gabrielsson hyödynsi lisääntynyttä tilaa esitellen (pienen) osan taitorepertuaaristaan. ”Luken” oma nosto meni niukasti yli 85 minuutilla, mutta täyden ajan päättyessä saatiin vielä yksi osuma aikaiseksi. Peltola vapautti Luken oikealta karkuun. Tämä heitti jäätävän laakakeskityksen vaihtokärki Kevin Kauberille. Pienten pomputtelujen jälkeen pallo palautui puolustukselta Viron U-18 miehelle ja taitava eestiläinen täräytti varmasti loppulukemat 4-0.

Toisen kerran peräjälkeen samat selvät voittolukemat. Tällä kertaa niihin oli syytä olla entistä tyytyväisempi sillä vastustaja oli laadukas, vaikkei TPV varmasti onnistunutkaan likimainkaan parhaalla tavalla. Se ei kuitenkaan vie mitään pois kotijoukkueelta, joka onnistui laajalla rintamalla. Koko keskisektori onnistui mainiosti maalivahti Aallosta kärjen Kaareen (3 veikkauspistettä) asti. Muut veikkauspisteet menivät keskikentän Peltolalle (2) ja Louannolle (1). Erityismaininnan ansaitsee myös yllättäen laitapakiksi joutunut/päässyt Azizi. Hieno peli ”Arsalta”.

ÅIFK-TPV 4-0 (2-0)
19′ 1-0 Matias Majapuro
30′ 2-0 Jeremias Kaari ( Santeri Peltola)
68′ 3-0 Jeremias Kaari (Will Hendon)
90′ 4-0 Kevin Kauber