Turun derbyssä taistellaan mitaleista

Keskiviikkona pelattava kauden kolmas Turun derby, TPS-FC Inter, on täynnä latausta ja jännitystä. Sen lisäksi, että pelataan kaupungin herruudesta, pelataan myös mitaleista. HJK:n mestaruus on ollut varma juttu jo viikkokausia, mutta muut himmeämmät mitalit on edelleen jakamatta. FC Inter on Veikkausliigassa tällä hetkellä kakkosena (53 pistettä), mutta FC Honka (51), JJK (51) ja TPS (49) seuraavat tiiviinä nauhana kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä.

– Nämä paikallismatsit ovat aina ihan oma juttunsa, mutta nyt on myös muutenkin panosta. Epäonnistuin pilkulta Valkeakoskella, mutta onnistuttiin onneksi nousemaan vielä lopussa voittoon. Ollaan vielä täysillä mitalitaisteluissa mukana, vaikka muidenkin apuja tarvitaan, TPS:n keskikentän työhevonen Toni Kolehmainen tietää.

On aivan mahdollista, että jopa molemmat turkulaisjoukkueet ovat kauden päätteeksi mitaleilla – tai niiden ulkopuolella. Lähes varma hopeajoukkue FC Inter on kerännyt viimeisestä kolmesta ottelustaan vain pisteen ja sen kuntokäyrä on näin laskussa. Kolehmainen tiedostaa Interin tilanteen, mutta korostaa oman pelin merkitystä.

– Kaikilla on parempia ja huonompia vaiheita, ei siihen kannata juuttua. Miedän pitää keskittyä omaan peliimme ja saada sitä kautta ne kolme pistettä. Loppusyksyn peleistä tekee mielenkiintoisen juuri se, että on panosta ja jännitystä ilmassa. Kentät eivät ole enää parhaassa mahdollisessa kunnossa ja pienikin virhe voi kostautua. Enemmän niitä paineita taitaa olla Interin leirissä, koska he eivät ole voittaneet tällä kaudella yhtään paikallispeliä, Kolehmainen muistuttaa.

TPS vei kauden ensimmäisen paikalliskamppailun lukemin 2-1 ja viimeksi päädyttiin melko harvinaiseen 0-0-tasapeliin.

– Ensimmäinen peli aloitettiin todella hyvin ja Inter putosi kyydistä. Toinen matsi oli aika ympäripyöreä ja olisi voinut päättyä miten tahansa. Jälkimmäistä peliä ei kumpikaan halunnut hävitä mistään hinnasta. Minulla on sellainen tunne, että keskiviikkona nähdään taas maaleja, Kolehmainen ennakoi.

Interin tehotriona on häärinyt koko kauden ajan Henri Lehtonen – Mika Ojala – Timo Furuholm. Pelkästään tämä kolmikko on iskenyt jo yli 50 maalia seuralleen.

– On Interissä muitakin vaarallisia pelaajia, mutta eihän tosiaan tarvitse kuin tilastoja katsella, niin tietää, keitä pelaajia pitää paimentaa tavallista huolellisemmin, Kolehmainen kuittaa.

Kolehmainen haluaa tarjota uskollisille TPS-kannattajille makeaa mahan täydeltä kauden viimeisen kotiottelun kunniaksi.

– Haluamme kiittää kotiyleisöämme ja kannattajiamme pistämällä aivan kaiken peliin, Kolehmainen lupaa.

TPS-FC Inter alkaa Turun Veritas Stadionin iltavalaistuksessa keskiviikona 26.10. klo 18.30.

Lisää uutisia