Trilleri Kupittaalla päättyi kotivoittoon – TPS teki mahtavan nousun vajaalukuisena

Jännitystä ja juhlaa. Niitä molempia tarjosi lauantaipäivän Ykkösliigan ottelu Turun Palloseuran ja Käpylän Pallon välillä. Lopulta kolme sarjapistettä jäi mustavalkoiselle kotijoukkueelle, kun TPS kampesi takaa ohi ja iski taululle 2–1-loppulukemat.

Ottelu aurinkoisella Kupittaalla sai Tepsin kannalta hankalan alun, kun KäPa pääsi kuin varkain iskemään pelin avausmaalin kahdeksannella peliminuutilla. TPS:n maalivahti Matias Niemelälle sattui harhasyöttö ja KäPa pääsi ylhäällä syötönkatkoon. Vierasjoukkueen Samuel Tammivuori onnistui matalalla laukauksellaan ohittamaan Niemelän ja KäPa siirtyi johtoon.

TPS onnistui nopeasti takaiskumaalin jälkeen iskemään pallon KäPan verkkoon, mutta osuma hylättiin paitsion vuoksi. KäPan aikainen johtomaali muutti pelin dynamiikkaa. TPS oli tullut peliin hyvin, ja heti alkuminuuteilla Riku Sjöroos oli lähellä tehdä isännille ottelun avausmaalin, mutta yhtäkkiä joukkue joutuikin takaa-ajan rooliin. Takaa-ajotilanteessa TPS:n peli meni ensimmäisellä puoliajalla vastustajan puolustusmuuria vastaan puskemiseksi, ja viimeinen silaus puuttui niin syötöistä kuin laukauksistakin. Tauolle asteltiinkin vielä KäPan 1–0-johdossa.

– Me aloitimme pelin hyvin, loimme ison maalipaikan siihen alkuun. KäPan maali oli kuitenkin iso käännekohta ensimmäiselle puoliajalle. Se tuli vähän tyhjästä, ja momentum siinä vähän kääntyi. Aloimme tuskailemaan blokkia vastaan pelaamisen kanssa, kuvaili TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen pelin ensimmäistä puolikasta.

Heti toisen puoliajan alkuun ottelu sai jälleen ison käänteen, kun TPS-toppari Mehdi Hetemaj ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos kentältä hänen keskeytettyä rikkeellä KäPan hyökkäyksen. TPS ei ulosajosta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan pelaajien pää pysyi kylmänä ja keskittyminen pelissä. Vain pari minuuttia Hetemaj’n ulosajon jälkeen vajaalukuinen TPS olikin jo juntannut pelin tasoihin. Tuomas Pippola teki hyvän nousun hyökkäysalueelle ja pääsi vetämään. Pippolan laukaus kilpistyi tolppaan, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä joukkuekaveri Aaro Soiniemi, joka viimeisteli isäntien 1–1-tasoituksen.

Lisää seurasi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun jälleen erinomaisen ottelun TPS:n keskikentän peliä tekevänä moottorina pelannut Niilo Saarikivi laukoi turkulaisille 2–1-osuman. Vahvan esityön voittomaalin teki TPS-kapteeni Atte Sihvonen, joka riisti fyysisellä voimallaan pallon KäPalta, käynnisti kuljetuksellaan nopean hyökkäyksen ja petasi Saarikivelle vetopaikan.

– Aika trilleri oli tämä peli. Ykkösliiga on kova sarja, jossa on hyvin valmennettuja ja organisoituja joukkueita, joissa on laadukkaita pelaajia. Mitkään pisteet eivät tässä sarjassa tule helpolla. Olen tosi iloinen, että me pystyimme tänään ne pisteet raapimaan, kommentoi mustavalkoisten päävalmentaja Nuutinen.

Tappioasemasta voittoon nouseminen ja kahden maalin tekeminen vajaalukuisena oli Tepsiltä iso hauiksennäyttö.

– Tauolla haettiin pieniä viilauksia siihen, kuinka olemme vaarallisempia blokkia vastaan ja kuinka voitamme pallon nopeammin. Toisen puoliajan pelin kuvaa tietysti muutti meidän punainen korttimme. Meidän joukkueen reaktio siihen punaiseen oli todella hyvä, me pystyimme välittömästi punaisen kortin jälkeen luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä ja tekemään ne maalit. Sitä kautta pystyimme ottamaan pelin itsellemme. Olen tosi ylpeä siitä, millaisella sydämellä joukkueemme taisteli tänään vajaalla pelatessaan ja pystyi kääntämään pelin, kiitteli Nuutinen joukkuettaan.

Seuraavan kerran TPS nähdään kotiyleisön edessä lauantaina 18. toukokuuta, jolloin vastassa on KTP. Liput peliin ovat jo myynnissä Tiketissä. Tätä ennen TPS pelaa kaksi vierasottelua, kun ensi viikolla edessä on Suomen Cupin ottelu FC Jazzia vastaan Porissa ja Ykkösliigan taisto SalPaa vastaan Salossa.

Lopputulos:

TPS–KäPa 2–1 (0–1)

Ottelun maalit:

8 min 0–1 Samuel Tammivuori
50 min 1–1 Aaro Soiniemi
62 min 2–1 Niilo Saarikivi

Varoitukset:

TPS
90+5 min Aaro Soiniemi

KäPa
57 min Pasi Forsman

Kentältäpoisto:

TPS
48 min Mehdi Hetemaj (suora punainen)

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Mehdi Hetemaj
Roope Pakkanen (46 min Baba Mensah)
Oscar Häggström
Niilo Saarikivi
Atte Sihvonen (C) (86 min Aapo Boström)
Jesper Karlsson (59 min Joonas Lakkamäki)
Tuomas Pippola (72 min Umar Bala Muhammed)
Albijon Muzaci
Riku Sjöroos (86 min Antti Ulmanen)

Erotuomari: Kalle Mäkinen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1209

Sää: 19 °, selkää ja poutaa

Seuraava ottelu: Suomen Cupin ottelu FC Jazz – TPS, to 9.5. klo 15.00, Pori.

Kooste


Lehdistötilaisuus


Hikihaastattelu

Lisää uutisia