TPS:n nousuvireen mittariksi seuraavaksi VPS

Erittäin vahvaan vetoon avauskierroksen kompastelunsa jälkeen herännyt TPS saa äitienpäivän kunniaksi vieraita Vaasasta. TPS:n ja VPS:n välinen Veikkausliigaottelu alkaa muuten poikkeuksellisti sunnuntaina jo klo 14.00.

– Toivotaan kaunista keliä ja mikä on muuten hienompi lahja äideille, kun tuoda Paavolle ja Tepsin peliin, ei mikään, TPS:n keskikentän jonglööri Petteri Pennanen ehdottaa hymyssä suin alkuun.

Kotijoukkue TPS oli tulessa edellisen kerran viime lauantaina FC Hongan vieraana Tapiolassa. Vierasjoukkueen kone kiihtyi Espoossa hieman verkkaisesti, mutta toinen puoliaika oli sitten sen vakuuttavaa näytöstä. Mika Ääritalo ja Petteri Pennanen kauhoivat pallot kymmenen minuutin välein verkkoon ja homma oli sitä myöden selvä.

– En tiedä, mikä siinä alussa pidätteli, kun ei oikein saatu jalkaa liikkeelle ensimmäisellä puoliajalla. Tauolla sovittiin, että nyt tahti muuttuu täysin ja niinhän siinä kävi. Peli alkoi rullaamaan normaalitahtiin ja vietiin sitä peliä täysin. En ole itse tehnyt tällä kaudella vielä maalia ja ajattelin aloittaa vähän hienommalla, Pennanen naurahtaa perään, tervettä itseluottamusta uhkuen.

TPS:n neljän viimeisen liigaottelun saldo on yleensäkin vakuuttava: 3-1-0. Sen arvoa nostattavat erityisesti molempien Pääkaupunkiseudun mestarikandidaattien päänahat.

– Jotain se nyt kertoo, että kun Klubia vastaan pelattiin hyvä täysi matsi ja Honkaakin vastaan sentään puolet, niin saatiin kuitenkin täydet kuusi pistettä. Ei tämä homma meidän omasta perustasostamme ole ainakaan kiinni, mutta aina ei vaan päästä liikkelle niin kuin halutaan, Pennanen tietää.

Vierailija VPS:ää povattiin ennen kauden alkua liigasesongin potentiaalisimmaksi yllättäjäksi. Alkukausi on antanut näille puheille katetta – ainakin osittain. VPS:n suurin uroteko on ollut JJK:n kylvettäminen Jyväskylässä, mutta pahimman hatutuksen puolelle menee tuore pisteiden hukkaaminen kotikentällä IFK Mariehamnille.

– On se Vepsu vaan jotenkin vaikea joukkue vastustajana, viime vuonnakin saatiin niiltä vaan piste. Nyt siellä on valmennus pistetty uusiksi ja kenttä on täynnä vielä uusia kovia kasvoja, Pennanen varoittelee.

TPS ja VPS ottivat yhteen jo Liigacupin välierässä, josta eteläisempi Palloseura kiihdytti koko kisan voittoon. TPS otti tuolloin suhteellisen selvän 2-0-voiton Ääritalon tuplalla.

– Vepsulla ei ole mitään erityisiä heikkouksia, mutta ei sinänsä myöskään erityisiä vahvuuksia. Se on erittäin tasainen nippu. Liigacupissa kuitenkin tuntui myös siltä, että he tulevat olemaan tällä kaudella vaarallisempia, aktiivisempia ja aloittellisempia myös pallon kanssa, Pennanen analysoi.

TPS menetti lauantaina uhkaavan näköisesti pakkovaihtojen myötä kentältä niin Jukka Lehtovaaran kuin Juho Lähteenkin kesken kekkereiden. Lähde on kuitenkin lähes pommivarmasti pelitamineissa jo sunnuntaina. Lehtovaaran tilanteesta saatiin lisätietoa tutkimuksissa ja vamma osoittautui lihasvammaksi. Henrik Moisander kuitenkin paikkasi Lehtovaaraa Honkaa vastaan loput ottelusta erinomaisesti.

– Meillä on liigan ylivoimaisesti kovin maalivahtikaksikko. Henkka tuli kylmiltään maalin suulle Honkaa vastaan, eikä meillä ollut sillä sektorilla mitään hätää missään vaiheessa, Pennanen haluaa korostaa.

TPS-VPS alkaa siis Turun Paavo Nurmi Stadonilla sunnuntaina 13.5. klo 14.00.

Lisää uutisia