TPS:n arki jatkuu melko normaalina – uusia harjoituspelejä kaivataan

TPS:n edustusjoukkue jatkaa uusista rajoituksista huolimatta omaa ammattilaisarkeaan suhteellisen normaalisti. Joukkue harjoittelee keskenään LähiTapiola Areenalla, mutta kaikki muu keskinäinen kontaktointi on minimoitu. TPS:n valmistautuminen on pyritty pitämään mahdollisimman normaalina, mutta pelituntuman saaminen sarjakautta silmällä pitäen on nyt tavallista haastavampaa. Pelaamista ei toki ole kielletty, mutta kaikki Suomen Cupista ulkona olevat joukkueet pelaavat harjoitusotteluita varsin harkiten. Kansainväliset ottelut eivät näissä olosuhteissa ole tietenkään mahdollisia.

– Meillä on taas hyvä ja positiivinen alkuviikko takana. Harjoituskentällä ollaan jatkettu siitä, mihin viime viikolla jäätiin. Kolmen topparin linjan opiskelu on jatkunut. Tällä viikolla piti olla myös harjoituspeli, mutta se siirtyi rajoitusten vuoksi. Pelaamme kuitenkin omien kesken, mutta ei se tietenkään vastaa harjoitusottelua. Pystymme pelaamaan kuitenkin 11 vs. 11 -pelejä koko ajan. Harjoitusottelut ovat tällä hetkellä haaste vähän kaikille seuroille. Ei pelaamista ole kielletty, mutta seurat ovat todella varovaisia, eikä varsinkaan oman maakunnan ulkopuolelle lähdetä turhaan, päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

– Vaikka rajoituksia on tullut jonkin verran lisää, pystymme harjoittelemaan suhteellisen normaalisti. Eli, eivät muutokset kovin suuria meidän päivittäiseen tekemiseen ole. Vältämme turhia kontakteja ja pidämme esimerkiksi joukkuepalaverit etänä. Toimitusjohtaja (Janne Kytölä) ja joukkueen lääkäri (Jyrki Rauhaniemi) kävivät kertomassa joukkueelle mahdollisista tulevien viikkojen näkymistä. Me koetamme pitää arjen täällä Turussa tuttuna ja turvallisena. Joukkueesta täytyy pitää huolta, erityisolosuhteissa on aina olemassa se vaara, että fokus voi lähteä sivuraiteelle, Johansson muistuttaa.

– Myös joukkueen terveystilanne on erinomainen. Elmo Heinonen sai tällin Ilves-pelissä, mutta on taas mukana. Myös Roope Pakkanen on saatu mukaan, hän on ollut käytännössä koko talvikauden pois. Etsimme edelleen paria pelaajaa ja palaamme asiaan heti, kun kerrottavaa on, TPS-luotsi lupaa.

Johansson kiittelee myös Jon Dalya, joka on sopeutunut erinomaisesti Suomeen, Turkuun ja Turun Palloseuraan. Daly valmistautuu jokaiseen harjoitukseen äärimmäisen huolellisesti ja pelaajat saavat dokumentit tulevasta jo ennakkoon. TPS:n pelaajat ovat ottaneet positiiviset muutokset ilolla vastaan.

– Jon on tuonut tähän ammattimaisuutta lisää ja hän on todella järjestelmällinen ja analyyttinen. Se oli tiedossa, että hän hoitaa senkin puolen erinomaisen hyvin. Kaikki pelaajat tietävät, miksi ja mitä tehdään. He voivat keskittyä kaikessa rauhassa oppimiseen ja treenaamiseen, Johansson painottaa.

Johanssonin mukaan TPS:n viime viikko Eerikkilässä oli erinomainen välietappi raskaan treenikevään keskellä. Leirillä tietysti harjoiteltiin ja juostiin, mutta sillä oli iso vaikutus myös joukkueen yhtenäisyyden kannalta.

– Eerikkilä leiri oli loistava leiritapahtumakokonaisuutena ja juuri sopiva välietappi sekä vaihtelua siihen väliin. Saatin toteutettua kaikki se mitä suunniteltiin ja selvittiin myös ilman loukkaantumisia. Eerikkilässä oli huippuolosuhteiden lisäksi sopivan väljää ja rauhallista meille, Johansson muistaa vielä kiitellä.

Lisää uutisia