TPS:lla liigaseuroista vahvin edustus huomisissa maaotteluissa

TPS on toimintaansa ohjaavien arvojensa mukaisesti menestyvä kasvattaja sanan varsinaisessa merkityksessä. TPS:n joukkue onkin koostunut vuosien varrella vahvasti omista kasvateista ja tämä perinne on vain jatkunut entistä vahvempana Marko Rajamäen alaisuudessa. Tällä kaudella taas uusia TPS:n nuoria tulevaisuuden lupauksia on ottanut ison askeleen liigajoukkueen runkopelaajiksi. Heinäkuun aikana saimmekin nauttia jopa kolmen TPS-nuoren uran ensimmäisestä liigamaalista.

Viime kaudella 54 prosenttia TPS:n joukkueesta koostui seuran omista kasvateista. Tällä hetkellä joukkueesta jopa 57 prosenttia on seuran oman juniorityön tulosta ja TPS:n Veikkausliigan otteluiden peliminuuteista yli 40 % onkin omien kasvattien uurastamia.

TPS:n joukkue on myös nuorentunut entisestään keski-iän ollessa nyt 23 vuotta. Ns. nuoruuden huippu saavutettiin sunnuntaisessa MYPA-TPS -ottelussa, jossa avauskokoonpanossa olevista pelaajista peräti kuusi oli 1990-luvulla syntyneitä. TPS:n historia on pitkä ja seura yksi Suomen vanhimmista, mutta kentällä nuoruus on ollut tällä kaudella avainsana.

Kaiken lisäksi nuoret TPS-pelurit ovat esittäneet kentällä vakuuttavia otteita. Kaikista Veikkausliigaseuroista TPS:lla onkin yhteen laskettuna suurin edustus huomenna keskiviikkona pelattavissa A- ja U21-maaotteluissa. Mika Ääritalo ja Jukka Lehtovaara valittiin A-maajoukkueeseen Latviaa vastaan, mutta Lehtovaara joutuu jättämään ottelun väliin loukattuaan sormensa. Ryhmästä löytyy myös TPS-kasvatit Lukas Hradecky, Niklas Moisander, Kasper Hämäläinen ja Riku Riski.

Lisäksi jopa neljä TPS:n nuorta lupausta valittiin edustamaan Suomea alle 21-vuotiaiden EM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan. Juho Lähteen, Petteri Pennasen, Juho Lehtosen ja Jere Urosen lisäksi joukkueesta löytyy vielä viime kaudella TPS:aa edustanut Roope Riski. Lähes 30 % (5/17) keskiviikon alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta koostuu siis nykyisistä TPS-pelaajista tai TPS-kasvateista! A-maajoukkueessa vastaava luku Latviassa on 23 % (5/22).

Nämä nuoret lupaavat maajoukkuemiehet voit nähdä tositoimissa kotikaupungissaan taas perjantaina Kupittaalla, kun TPS kohtaa Rovaniemen Palloseuran. TPS-RoPS alkaa Veritas Stadionilla klo 18.30, tervetuloa!

Lisää uutisia