TPS lisää panostustaan P20-ikäluokan toimintaan

Osana huippuvaiheen uudistuksia TPS Jalkapallo on päättänyt lisätä panostustaan seuran P20-joukkueen toimintaan. Ikäluokan Ykkösessä kauden 2024 aloittava TPS P20 sai uudelle kaudelle uuden vastuuvalmentajan, kun tehtävään valittiin Lahdesta Turkuun siirtynyt Rami Ijäs. Ijäksen ohella joukkueen valmennustiimiin kuuluvat apuvalmentaja Juhani Farin, maalivahtivalmentaja Nico Pesu sekä fysiikkavalmentaja Aleksi Tammi.  Lisäksi seuran valmennuspäällikkö Miro Varhelahti tulee tukemaan vastuuvalmentajan arkea aiempaa voimakkaammin, ja Miron lisäksi valmennustiimin tukena toimii myös videoanalyytikko, joka julkistetaan myöhemmin.

Muutoksilla TPS haluaa nostaa joukkueen toiminnan profiilia ja parantaa toimintaympäristöä, jotta toiminta on laadukasta myös junioriputken viimeisten kolmen vuoden ajan. 

– Viimeisten vuosien ja etenkin päättyneen kauden aikana meillä oli liian vähän pelaajia, jotta olisimme pystyneet pyörittämään laadukkaasti niin reservijoukkuetta kuin P20- ja P17-joukkueita. Tilanne oli epäkiitollinen niin pelaajille kuin valmentajillekin, ja tähän pyrimme vaikuttamaan jo päättyneen kauden aikana ja vielä vahvemmin nyt, kun valmistaudumme uuteen kauteen. Haluamme, että jokaisella pelaajalla on oma ”kotijoukkue” ja että heitä valmennetaan ja että heistä välitetään. Aiemmassa toimintamallissa ja etenkin pelaajien vähäisellä määrällä tämän toteuttaminen ei ollut mahdollista, eivätkä tuloksetkaan olleet toivotunlaisia. Nyt pelaajille ja valmentajille pyritään tarjoamaan työkalut ja ympäristö, jossa onnistuminen on mahdollista, valmennuspäällikkö Miro Varhelahti avaa muutoksen taustoja. 

Jo tulevan kauden aikana TPS tavoittelee menestystä ja pitkässä juoksussa P20-joukkueen rooli osana seuran pelaajaputkea nähdään erittäin tärkeänä. 

– Haluamme tarjota jokaiselle pelaajallemme laadukkaan ympäristön koko sen ajan, kun pelaaja kantaa Tepsin paitaa yllään, ja näillä muutoksilla tähtäämme juuri tähän. Joukkue on varmasti hyvä ympäristö, joka tarjoaa myös mahdollisuuden kehittyä. Kaikista ei tule tähtiä edes kansalliselle huipulle, mutta tämä joukkue tarjoaa mahdollisuuden menestyä ja kehittyä myös myöhemmällä nuoruusiällä, jonka päätteeksi voi jatkaa taas toisaalta TPS/2-joukkueessa, mikäli edustusjoukkueen portit eivät aukea. Tavoitteemme on siis tarjota paikka olla tepsiläinen läpi elämän, myös siellä kentän rajojen sisäpuolella. Eikä kukaan varmasti pahastu, mikäli P20 SM-kultakin löytää taas tulevaisuudessa tiensä Palloseuran palkintokaappiin, Varhelahti päättää. 

TPS:n P20-joukkueen treenit ovat jo pyörähtäneet käyntiin vastuuvalmentaja Rami Ijäksen johdolla. Joukkueeseen mahtuu kuitenkin edelleen myös uusia pelaajia, ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ijäkseen: puh: 044 355 4802 / s-posti: rami.valmennus@gmail.com. Ensimmäisten harjoitusviikkojen aikana joukkueen toiminta on Ijäksen mukaan lähtenyt hyvin käyntiin. Vahvistuneen valmennustiimin ja kasvaneiden treenimäärien myötä nuorille pelaajille on TPS:n P20-joukkueessa tarjolla laadukas ympäristö, sanoo Ijäs. 

– Meillä on tarjolla kattava paketti ohjattua treenitoiminta: neljät iltatreenit ja kolmet aamutreenit niille, joille aamuharjoittelu on aikataulun puolesta mahdollista. Joukkueessamme vahva valmennustiimi, josta löytyy monenlaista osaamista. Koen, että pystymme tarjoamaan motivoituneille ja kehittymishaluisille nuorille pelaajille ympäristön, joka on kansallisella tasolla A-juniori-iässä ihan kärkipäätä, Ijäs sanoo. 

TPS tiedottaa seuran koko huippuvaiheen valmennustilanteesta myöhemmin joulukuussa.

TPS TV kävi paikan päällä LähiTapiola Areenalla seuraamassa P20-joukkueen treenejä. Videolla haastattelussa joukkueen vastuuvalmentaja Rami Ijäs sekä pelaaja Younes Kuchey. Katso video alta!

Lisää uutisia