TPS käänsi EIF-ottelun väkisin viimeisellä minuutilla (kooste)

TPS jatkaa Jalkapallon Ykkösessä kärjen kovassa tahdissa mukana voittamalla EIF:n tasaisessa ja jännittävässä kamppailussa lukemin 2-1. TPS johti ottelua pitkään 1-0, mutta tammisaarelaiset rynnivät tasoihin 88. minuutin kohdalla. TPS:ltä löytyi kuitenkin vielä se viimeinen vaihde ja joukkue käänsi pelin nimiinsä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. JJK jatkaa Ykkösen kärjessä AC Oulu -voittonsa myötä 36:ssa pisteessä, mutta TPS on siitä edelleen vain kaksi pistettä jäljessä. AC Oulu on kolmantena jäätyään tänään 31:een pinnaan.

Kooste ottelustahttp://tpstv.fi/kooste-tps-eif-2-1-15-08-2016/

– Tasainen peli, mutta en pidä voittoamme kovinkaan suurena vääryytenä. Tämä oli kauden toinen sellainen voitto, joka väännettiin aivan lopussa, ensimmäinen oli Oulussa. Minusta mekin ansaitaan välillä näitä ottelun lopun taisteluiden tuomia lisäpisteitä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painotti.

– Tämä oli niitä pelejä, joka olisi voinut päättyä meidän voittoon, tappioon tai tasapeliin. Jotenkin nämä tasaiset pelit ovat kääntyneet viime aikoina vastustajille, EIF-luotsi Stefan Strömborg puolestaan pyöritteli.

TPS voitti EIF:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tammisaaressa suhteellisen helposti 0-2, mutta tänään vastaan asettui huomattavasti hankalampi EIF. Ottelun kenttätapahtumat menivät kokonaisuudessa jokseenkin tasan, mutta TPS näytti ottelun lopussa, mikä on Ykkösen kärjen ja keskikastin tämän hetken ero.

TPS aloitti ottelun melkoisella menolla ja se rakensi 1-0-maalin tyylillä 13. minuutin kohdalla. Aina juonikas Jani Virtanen asettui antamaan vapaapotkua kentän vasemmalta kaistalta. EIF puolustus odotteli korkeaa palloa, mutta Virtanen pistikin pallon ovelasti eteenpäin ja suoraan täydessä vauhdissa juosseen Juri Kinnusen jalkaan. Kinnunen kaarsi pallo mukanaan boksiin ohi hölmistyneen EIF-puolustuksen ja latasi pallon etunurkasta sisään. Maali oli nerokas kuvio, mutta myös EIF-puolustuksen selkeä arviointivirhe.

– Ensimmäiset 20 minuuttia olivat meille vaikeimpia, mutta sen jälkeen olen tyytyväinen peliimme, ja ylpeä joukkueestamme, vaikka hävisimme, Strömborg kuittasi.

Siitä eteenpäin ottelu aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli omat tähtihetkensä. Ottelu toisella puoliajalla nähtiin vierailta varsin odotettu vaihto, kun nykyinen FC Interin pelaaja Albion Ademi tuli kentällä seuransa yhteistyöjoukkueen, EIF:n paidassa. Viimeisen vuoden tapahtumat nostivat tunteet myös yleisössä aiheellisesti pintaan. Ademi oli pelannut Ykköstä edellisen viime kesänä TPS-paidassa. Ademin kentälle tulon jälkeen EIF tasoitti pelin, kun Boubacar Kinda junttasi 1-1-tasoituksen ottelun 88. minuutilla.

– Saimme Ademin kentälle tulon jälkeen tasoituksen, mutta loppuun asti se ei riittänyt. Tuolla vaihdolla oli tarkoitus sekoittaa TPS:n peliä, Strömborg myönsi.

TPS näytti EIF:n tasoituksen jälkeen, että se tulee tekemään kaikkensa voittaakseen vielä ottelun. Ja näinhän siinä kävi. Oskari Jakonen pääsi lopulta lataamaan boksista maaliin oikeaan alakulmaan, kun pelikello raksutti jo lähellä 90:ää minuuttia. Jakonen iski uransa ensimmäisen TPS-maalinsa EIF:n verkkoon kesäkuussa, mutta nyt verkot taisivat heilahtaa vielä tärkeämmässä paikassa. Jakosen voitto-osuman jälkeen pelattiin vain lisä-ajan minuutin pois.

– Tämä on pitkä sarja ja hyvän joukkueen merkki on se, että voittoja kaivetaan erilaisilla tavoilla ja myös otteluiden ratkaisijat vaihtuvat, Laurikainen vielä kiitteli joukkojaan.

– Ei tullut taaskaan nollapeliä, mutta kai tällaisiakin voittoja tarvitaan. Koetetaan Hakaa vastaan pitää sunnuntaina sitten se nolla, TPS-maalivahti Oskari Forsman lupasi.

Lisää uutisia