TPS jatkaa kärkitaistelua keskiviikkona Turussa

Jalkapallon Veikkausliigan kuudenneksi viimeinen kierros pelataan kokonaisuudessaan ensi keskiviikkona. Tasaisessa sarjassa on edelleen kaikki täysin auki, niin mitalistit kuin putoajatkin. Sarjan kärkipaikasta vain kolmen pisteen päässä oleva TPS pelaa kolmen peräkkäisen vierasottelun jälkeen taas pitkästä aikaa kotiottelun, kun seitsemäntenä oleva VPS saapuu Kupittaalle. Lokakuussa täydet 90 vuotta saavuttava TPS kahmi kolmen edellisen kierroksen vierassaldokseen komean seitsemän pisteen potin.

-Kyllä noihin pisteisiin on oltava tyytyväinen. Näistä vastustajista KuPS ja Honka ovat voittaneet mitaleita viime kausina ja kohtaavat lauantaina Suomen Cupin finaalissa. Inter taas johtaa koko sarjaa ja tultiin kahden maalin takaa tasoihin, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistuttaa.

TPS voitti lauantaina FC Hongan jo kolmannen kerran tällä kaudella, vaikka sen peli olikin välillä hieman tahmeaa ja väkinäistä. TPS on kokenut syyskuussa yllättäviä myllerryksiä varsinkin keskikentällään, kun Santeri Mäkinen, Petteri Pennanen ja Juho Lähde ovat olleet poissa. Uudet miehet, Konsta Rasimus ja Dickson Agyeman, ovat miehiä paikallaan, mutta uuden oppimisessa menee väkisinkin oma aikansa. Lähde on sentään palannut takaisin ruotuun.

– Meillä on taas yllättävä muutosprosessi meneillään, joka ei tapahdu ihan itsestään. Uudet kaverit ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään, mutta sitä normaalia sopeutumisaikaa ei juuri jää. Nyt on vielä tiivis kolmen pelin putki ennen maaottelutaukoa ja sitten lokakuun lopussa kolmen kierroksen loppusuora. Ne joukkueet, jotka pystyvät voittamaan vaikka väkisin näitä vaikeita syksyn pelejä, menestyvät myös koko sarjassa, TPS-luotsi Marko Rajamäki tietää.

Olli Huttusen valmentama VPS hävisi sunnuntaina IFK Mariehamnille Vaasassa kirvelevästi lukemin 1-3. VPS:n toinen peräkkäinen kotitappio sinetöi onnistuneen kauden pelanneet vaasalaiset lähes varmasti mitalipelien ulkopuolelle.

-Muutama peräkkäinen voitto tai tappio muuttaa taulukkoa nopeasti, jaossa on vielä 18 pistettä. Me pelataan nämä seuraavat kolme kierrosta pois ja koetetaan voittaa. Katsotaan sitten sen jälkeen vasta sarjasijoituksia ennen viimeisiä kierroksia, Rajamäki toteaa.

TPS on voittanut näiden perinteisten joukkueiden kaksi ensimmäistä ottelua tällä kaudella. Keväällä Paavo Nurmi Stadionilla loppulukemat olivat 1-0 ja myöhemmin Hietalahdessa 1-3.

-VPS on viime vuotta lukuun ottamatta sopinut meille vastustajana jostain syystä aika hyvin. Minäkin tein aikanaan sen ensimmäisen liigamaalini juuri Vepsua vastaan. Tällä kaudella VPS on puolustanut hyvin, mutta se on ollut viime vuosia vaarallisempi myös hyökkäyspäässä, TPS-puolustaja Sami Rähmönen varoittelee.

TPS-VPS alkaa Turun Kupittaan Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.9. klo 18.30.

Lisää uutisia