TPS haastaa HIFK:n pääsarjatasolla 48 vuoden tauon jälkeen

Jalkapallon Veikkausliigan ottelutahti kiihtyy ja TPS matkustaa jo maanantaina 10.8. HIFK:n vieraaksi Helsinkiin. HIFK – TPS alkaa Bolt Arenalla klo 18.30.

TPS pelasi HIFK:n kanssa talvella samassa Suomen Cupin alkulohkossa ja raitapaidat voittivat tuolloin LähiTapiola Areenalla pelatun ottelun Joakim Latosen maalilla 1-0. Sen jälkeen moni asia on kuitenkin muuttunut. Molemmat joukkueet ovat vaihtaneet päävalmentajaa ja myös joukkueissa on tapahtunut paljon muutoksia.

HIFK:ta voidaan pitää alkukauden suurimpana yllättäjänä Veikkausliigassa. Uusi päävalmentaja Teemu Kankkunen on saanut viritettyä tähtipaidat oivaan iskuun ja joukkue on sarjataulukossa viidentenä, ja vain kolmen pisteen päässä kärkipaikasta ennen sunnuntain liigaotteluita. Viimeksi HIFK haki tärkeän 0-2-vierasvoiton aina vaikealta Tehtaan kentältä FC Hakan vieraana.

TPS on puolestaan sarjassa toiseksi viimeisenä. Uusi päävalmentaja Jonatan Johansson johti joukkonsa debyytissään 2-3-vierasvoittoon RoPS:sta. Viime torstaina TPS kompastui kuitenkin kotikentällään FC Honkaan, joka vei pisteet mukanaan Espooseen lukemin 0-2.

– HIFK on pelannut erittäin hyvin, varsinkin nyt uuden valmennuksen johdolla ja heillä on aivan selkeä pelityyli. HIFK on sarjan kovakuntoisimpia joukkueita, sellainen selkeä vastahyökkäysjoukkue. HIFK:lla on erittäin hyvät vahvistukset ulkomailta, paljon taitoa mukana, Johansson tietää.

– Meillä on ollut hyvä meininki omassa joukkueessa päällä koko viikonlopun. Nyt ottelut tulevat niin nopeasti peräkkäin, että meidän pitää todella tarkkaan miettiä kaikki valmistautuminen, harjoitusten sisältö, siis yleensäkin se, mihin me keskitymme, TPS-luotsi painottaa.

– Otteluruuhkissa ratkaisee paljon se, kuinka leveä ja laadukas materiaali lopulta on. Tilanne on kaikille joukkueille sama, mutta peluutuksen, rotaation ja vaihtojen onnistuminen on usein ratkaisevaa. Meiltä on varmuudella poissa vain Albi (Muzaci), joka sai varoitustilinsä täyteen Honka-pelissä. Muutaman pelaajan kanssa vielä mietitään, mikä on pelaamisen tai mahdollisen lepäämisen suhteen kaikkein järkevintä isossa kuvassa. Teen lopulliset ratkaisut vasta maanantaina, Johansson suunnittelee.

TPS:n ja HIFK:n kohtaamisessa on historian lehtien havinaa, sillä joukkueet ovat kohdanneet viimeksi SM-tasolla kaudella 1972. TPS voitti tuona kautena SM-kultaa, mutta HIFK aloitti syöksykierteen, joka kesti yli neljä vuosikymmentä.

TPS ja huipulle palannut HIFK ovat pelanneet viime kausina hämmentävän onnistuneesti ristiin Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Kun HIFK palasi pääsarjatasolle kaudeksi 2015, lähti TPS hakemaan vauhtia Ykkösestä. Ja kun TPS palasi takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2018, haki HIFK puolestaan vauhtia Ykkösestä. Osat taas päittäin kaudeksi 2019, kunnes TPS varmisti paluunsa Veikkausliigaan ja HIFK myös säilyi Veikkausliigassa.

TPS ja HIFK ovat kohdanneet menneiden vuosikymmenten aikana lukemattomia kertoja erittäin ratkaisevissa paikoissa. TPS ratkaisi aikanaan jopa ensimmäisen Suomen mestaruutensa uusintaottelussa nimenomaan HIFK:ta vastaan, ja tähän tapahtui tietysti vuonna 1928.

HIFK – TPS -ottelu näkyy tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3656391

Lisää uutisia