TPS analysoi pelaajiaan uuden Xampion-järjestelmän avulla

TPS:n molemmat edustusjoukkueet parantavat pelaajiensa henkilökohtaista kehitystä ja seurantaa ottamalla käyttöönsä uuden Xampion-järjestelemän. Mittausvälineinä toimivat jalkapallokenkiin sijoitettavat pohjalliset, joissa on sisällä mittausanturit. Koko innovaatio on saanut alkunsa matkapuhelimissa käytettävästä anturiteknologiasta. Nyt tätä samantyyppistä teknologiaa hyödynnetään sovellettuna siis myös huippu-urheilun tarpeisiin. Xampionin on kehittänyt kaarinalaisyritys Progda Oy.

Mittausanturit keräävät yksityiskohtaisia tietoja pelaajien liikkeistä ja pallokosketuksista. Kaikki tieto on sen jälkeen analysoitavissa mobiilisovelluksen avulla. Itse mittaus on käyttäjälleen erittäin yksinkertaista. Käyttäjä lataa Xampionin sovelluksen ja perustaa sitä varten oman tilin. Sen jälkeen Xampion-pohjallisen sensori aktivoidaan ja mobiilisovellus tallentaa kaiken sensorin keräämän datan talteen. Valmentajat voivat hyödyntää saamiaan tuloksia esimerkiksi erilaisten harjoitteiden kehittämisessä.

– Xampion tarjoaa valmentajille erinomaisen työkalun harjoitteiden suunnitteluun. Xampionin avulla voi mitata pelaajan liikettä sekä pallokosketusta. Kaikista pelaajista saadaan näin tarkkaa yksilötason tietoa pelaajan henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Xampion voi myös auttaa loukkaantumisherkkyyden tunnistamisessa, kun pelaajan suoritustasossa nähdään merkittäviä poikkeamia henkilökohtaisesta normaalitasosta. Xampion on erittäin helppokäyttöinen ja huomaamaton. Mittaus käynnistyy automaattisesti liikkeestä, eikä käyttöön tarvita mitään erillisiä älylaitteita kentällä, Progdan markkinointijohtaja Sami Haltia vielä tarkentaa.

TPS:n miesten ja naisten edustusjoukkueet ovat testanneet Xampionia alkuvuodesta lähtien ja molemmat joukkueet aikovat ottaa analysointimenetelmän nyt myös virallisesti käyttöönsä.

– Xampionin avulla pystyy mittaamaan tarkasti esimerkiksi pallokosketuksia ja sitä, miten paljon pelaaja käyttää kumpaakin jalkaansa pallon kanssa. Meitä kiinnostaa erityisesti pelaajien juoksemat matkat kentällä, sekä siihen liittyvät yksilölliset nopeudet. Haluamme siis tietää, millaisella intensiteetillä pelaajamme juoksevat kentällä. Suosittelen Xampionia lämpimästi myös muille jalkapalloseuroille. Xampion on paikallista huipputeknologiaa, jota me pystymme hyödyntämään harjoittelussamme erinomaisesti, TPS:n valmentaja Mikko Hyyrynen kiittelee.

Progda Oy pyrkii omalla ainutlaatuisella innovaatiollaan myös kansainvälisille jalkapallomarkkinoille. Progdan Oy:n omistajaportaassa vaikuttavat myös TPS-taustaiset Jere Uronen, Juha Reini ja Jukka Talja.

TPS TV oli paikalla kun TPS testasi Xampion-järjestelmää ensimmäistä kertaa: https://tpstv.fi/tps-analysoi-pelaajiaan-uuden-xampion-jarjestelman-avulla/

Lisätietoja Xampionista:

https://xampion.io/
https://youtu.be/3sq9B4JCp_Y

Lisää uutisia