Timo Saari liittyi naisten edustusjoukkueen valmennusryhmään

TPS:n naisten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja Tomi Ruuhikorpi saa tuekseen Timo Saaren, joka liittyi TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmään mukaan jo viime viikonloppuna. 50-vuotias Saari on kokenut valmentaja, jolla on takanaan jo yli 30-vuotinen ura valmennuksesta sekä valmennuksen koulutukseen liittyvistä tehtävistä Uudellamaalla.

Saari onkin valmentanut urallaan käytännössä kaikkia tyttöjen ja poikien juniori-ikäluokkia sekä aikuisten tasolla myös miehiä. Hän on toiminut seuratasolla NuPS:ssa, LoPa:ssa sekä FC Hongassa sekä lisäksi Suomen Palloliiton Uudenmaan piirissä, useita vuosia myös Fortum Tutorin tehtävissä. Hänellä on UEFA:n A -valmennustutkinto, joka antaa valmiudet edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen.

– Naisten edustusjoukkue on taas uusi askel urallani ja koen tämän todella mielenkiintoisena haasteena. Olen kouluttanut itseäni koko valmennusurani ajan ja joka vuosi on tullut jotain uutta eteen. Haluan olla Tomin tukena osana valmennusta ja joukkueen muuta taustaryhmää. Uskon vahvasti joukkueen sisäiseen ryhmätyöhön ja sen kehittämiseen. Tavoitteena on poistua kentältä aina hieman edellistä parempien harjoitusten jälkeen. Joukkue harjoittelee ja myös pelaa, nimenomaan joukkueena, Saari linjaa.

Myös joukkueen muut taustajoukot ovat jo valmiina. TPS:n maalivahtivalmentajana toimii alkavalla kaudella Jani Tuomala ja joukkueen fyysisestä valmennuksesta vastaa Janina Palmroos. TPS:n joukkuelääkärinä jatkaa Aleksi Schrey. Myös joukkueen fysioterapeutti Sanna-Kaisa Vastamäki on tuttu jo viime kaudesta. TPS:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajina toimivat alkavalla kaudella Satu Honkala, Pekka Aarnio ja Jouni Nieminen.

– Timon sopimuksen myötä saimme nyt koko naisen edustusjoukkueen taustaryhmän kuntoon. Olemme neuvotelleet Timon kanssa jo syksystä lähtien, mutta nyt palaset loksahtivat kohdalleen. Halusimme naisten edustusjoukkueen valmennukseen mukaan myös pitkän linjan ammattilaisen, jolla on takanaan monipuolinen valmennusura ja mitä erilaisimmissa rooleissa. Olen erittäin tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa kohti liigakauden alkua, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen vakuuttaa.

Lisää uutisia