Sunnuntaina pelataan kauden toinen Turun derby

Kauden toinen paikalliskamppailu pelataan sunnuntaina 15.8. Ensimmäinen derby päättyi ratkaisemattomaan, vaikka Jonatan Johansson veikin maaleillaan silloisen isännän TPS:n jopa 2-0 johtoon. Inter kuitenkin kiri rinnalle Ari Nymanin ja Mika Ojalan maaleilla.

Turun kiistaveikot TPS ja Inter ovat sarjataulukossa toisiaan kovinkin lähellä. TPS on pari pistettä edellä kerättyään 17 ottelusta 24 pistettä. Inter on puolestaan kaapinut kokoon yhtä monessa pelissä 22 pojoa.

Joukkueiden viimeaikaiset otteet ovat olleet lähes yhtä menestyksekkäitä. TPS on viidestä viimeisestä ottelusta ottanut kolme voittoa (FC Lahti, JJK & VPS), pelannut kerran tasan (Haka) ja hävinnyt kertaalleen (Honka). Interin viiden edellisen ottelun kuntopuntari taas osoittaa seuraavaa: kaksi voittoa (Honka & Jaro), tasapeli (FC Lahti) ja kaksi tappiota (IFK Mariehamn & KuPS).

TPS:n sisäisen tehopörssin kärjessä majailee Jonatan Johansson, joka on liigassa tehnyt seitsemän maalia ja antanut yhden maaliinjohtaneen syötön. Seuraavana TPS:n tehopörssissä ovat neljän tehopisteen pelurit Riku Riski (3+1) ja Mika Ääritalo (2+2). Interin tehokkain pelaaja on ollut nuori nigerialainen Kennedy Nwanganga tehoilla kuusi maalia ja kolme maaliinjohtanutta syöttöä. Interin tehopörsissä Kennedyä seuraa ehkä hieman yllättäen kapteeni Henri Lehtonen, joka on iskenyt jo seitsemän maalia. Mika Ojala on puolestaan Inter-pörssin kolmantena (3+2).

TPS on vienyt kauden tähän asti ilman suurempia miehistönvaihdoksia. Jani Virtanen lähti JJK:hon hakemaan peliaikaa ja Jesse Saarinen lainattiin KPV:lle Ykköseen. Inter on puolestaan kärsinyt aika lailla loukkaantumisista ja joukkueeseen onkin kesken kauden hankittu muutama lisäpeluri. Suomalaisille futiksen seuraajille varmasti tunnetuin nimi Interin hankinnoista on nuori puolustaja Tero Mäntylä. Mäntylä  vietti ennen Interiin saapumista muutaman vuoden englantilaisen Portsmouth FC:n organisaatiossa pelaten pääasiassa akatemia- ja reservipelejä. Muita uusia kasvoja Interin nutussa ovat brassipuolustaja Davi Rancan sekä niin ikään brasilialainen Andrey Almeida. Almeidan pelipaikka löytyy hyökkäyksestä. Inter-pelaaja Pablo Gomez-Marttila puolestaan lainattiin loppukauden ajaksi Ykkösessä tahkoavaan FC Hämeenlinnaan.

Inter-TPS pelataan Kupittaalla sunnuntaina 15.8.  kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia