Robert Milsom tietää derbyn tärkeyden

TPS ja paikallisvastus FC Inter iskevät tällä kaudella ensimmäistä kertaa yhteen Veikkausliigan merkeissä tulevana lauantaina. Luvassa on todellista lauantai-illan huumaa, sillä matsi alkaa poikkeuksellisesti kello 19.00. TPS:n Fulham-apu Robert Milsomille Turun derby on ensimmäinen, sillä vielä Liigacupin aikaan britti ei ollut Turussa.

– Olen kyllä kuullut että kyseessä on ehkä jopa kauden tärkein peli. Wayne (Brown) kertoi että viime vuonna stadion oli täysi ja tunnelma korkealla. Wayne muisti toki myös mainita että hän pisti pilkun sisään tuossa matsissa. Itse asiassa Wayne soitteli minulle joka kerta kun hän onnistui tekemään maalin, naureskelee Milsom.

Näillä näkymin lauantaina taivaalta porottaa aurinko ja lämpöasteetkin kohoavat mahdollisesti jopa yli 20 asteen. Mikäli sääennusteet pitävät paikkansa, kelpaa pelaajien Kupittaan nurmella kirmata ja ihmisten katsomoissa nauttia kotimaisesta huippujalkapallosta. Milsom ei pistä pahakseen, vaikka Suomen pääsarjatason ainoassa todellisessa paikallisottelussa katsomot tursuaisivat kansaa porvoon mitalla.

– Kannattajien ja katsojien merkitys on massiivinen. Kun katsojia on paljon, se saa pelaajat yrittämään entistä enemmän. Parhaimmillaan kannatus nostaa pelin seuraavalle tasolle, tietää Milsom.

Lisää uutisia