PIF-ennakko: Jonatan Johansson palaa valmentajana kentälle, jossa on futisoppinsa saanut

päävalmentaja Jonatan Johansson

Varsinais-Suomen jalkapallon ystävien katseet kääntyvät sunnuntaina Paraisille, kun Pajbackan kentällä miesten Ykkösen ottelussa toisensa kohtaavat PIF ja TPS. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Oman mausteensa ottelun tarinaan tuovat joukkueiden päävalmentajien henkilöhistoriat. Pargas IF:n päävalmentaja Stefan Strömborg ja Turun Palloseuran päävalmentaja Jonatan Johansson ovat molemmat Piffenin kasvatteja, mutta kumpikin on aikanaan pelannut Veikkausliigaa Tepsissä.

– Tämä on toki minulle erityinen peli, mutta pyrin pitämään tunteet itselläni. Joukkueelle se on normaali peli, Jonatan Johansson miettii.

Johanssonin lapsuudenkoti sijaitsi lähellä Pajbackan kenttää, joten Tintti kävi usein isoveljensä kanssa nurmikentällä potkimassa. Kentälle piti livahtaa salaa ja vahtimestarin huomaamatta. Luvan kanssa olisi saanut treenata vain viereisellä hiekkakentällä.

– Sieltä se aikanaan lähti. Nyt käyn oman poikani kanssa siellä potkimassa, Paraisilla asuva Johansson kertoo.

Ykkösen sarjakärki TPS matkaa Paraisille mielessään paluu voittokantaan. Johansson tietää, mitä asioita joukkueen täytyy petrata maanantaisesta KTP-pelistä.

– KTP-ottelu oli pelillisesti ihan ok, se oli lopulta pienestä kiinni, että se kääntyi tappioksemme. Meidän täytyy välttää virheitä. KTP-pelissä teimme useita pahoja virheitä, joista vastustaja rankaisi. Meidän täytyy myös olla tehokkaampia maalin edessä nyt sunnuntaina Paraisilla.

Sarjapaikkansa puolesta taisteleva Piffen on alkukauden aikana monesti joutunut taipumaan pienten marginaalien peleissä ja usein vastustaja on ollut maalin verran Paraisten poikia parempi. Kahdesta edellisestä ottelustaan PIF on kuitenkin kerännyt täydet kuusi pistettä voittamalla PK-35:n ja MP:n.

TPS ja PIF ovat kohdanneet kuluvan vuoden aikana jo kahdesti aiemmin. Helmikuinen Ykköscupin ottelu päättyi Tepsin 3–1-voittoon, toukokuun alun sarjakohtaamisen taas vei nimiinsä PIF maalein 2–0. Jonatan Johanssonilla onkin tarkkaan tiedossa, minkälainen vastus sunnuntaina Pajbackan nurmelle astelee.

– Piffen on vaarallinen vastahyökkäysjoukkue, joka on hyvä erikoistilanteissa. He puolustavat omaa boksiaan hyvin. Pari voitettua matsia ovat varmasti tuoneet heille lisää itseluottamusta. Tämä on Piffenille varmasti kauden isoin matsi.

TPS:n riveistä on hyökkääjä Onnipekka Pajulan lisäksi sivussa useita puolustuspään pelaajia.

– Meillä on puolustuksessa paljon loukkaantumisia. Katsotaan, ketkä ovat pelikunnossa sunnuntaina. Joonas Sundman ja Kalle Taimi ovat näillä näkymin sivussa suurimman osan jäljellä olevasta kaudesta. Rasmus Holma ei ole vielä lähelläkään valmista pelikuntoa. Juri Kinnusen tilanne on erittäin epävarma, päävalmentaja Johansson kertoo.

TPS:n keskikenttäpelaaja Anthony Annan on neljännen kertyneen keltaisen kortin vuoksi pelikiellossa PIF-ottelussa.

Lisää Jonatan Johanssonin tarinoita Pajbackan kentästä oheisella Palloliiton Youtube-videolla.

 

TPS-tarinoissa voit tutustua tarkemmin Tinttiin ja futisjoukkueen päävalmentajan työhön.

Lisää uutisia