Otteluennakko: Suomen Cupin Ykkösen B-alkulohkon ottelu TPS – MuSa la 13.2. klo 13.00

Oman joukkueen odotukset:
”Koko joukkue on nyt viikon verran valmiimpi, saadaan kokoonpanoon myös pari pelaajaa lisää. Viime lauantain EIF-pelissä oli tappiosta huolimatta myös hyviä asioita, joita pitää saada MuSa-peliin myös mukaan. Muoto kentällä oli jo ihan hyvä ja puolustaminen kokonaisuudessa aika varmaa. Syöttöpelissä oli myös hyviä elementtejä, mutta nyt me tarvitsemme ennen kaikkea vaarallisuutta hyökkäyspäässä. Maalipaikat jäi EIF-pelissä uupumaan. Jos niitä paikkoja ei saada kunnolla rakennettua, alkaa tulla niitä väkinäisiä ratkaisuja. Lauantain teemana on vaarallisuus ja aktiivisuus viimeisellä kolmanneksella. Meidän pitää saada palloja boksiin, viimeksi meiltä puuttuivat ne aloitteet ja myös se viimeinen uskallus. Meidän pitää tehdä juoksuja linjan taakse, siihen tarvitaan halua ja rohkeutta. Lohkossa tilanne on tietysti se, että tämä ottelu pitää ehdottomasti voittaa. MuSa on meidän kanssamme samassa tilanteessa. Rasse (Holma) on harjoitellut joukkueen mukana jo tämän viikon. On tärkeää saada kippari nyt myös peleihin mukaan”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ennakoi.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”MuSa on pelannut Ykkösessä kaksi erinomaista kautta peräkkäin, Ville Ulasen valmentaman joukkueen peli on ollut erittäin organisoitua koko ajan. MuSa puolustaa erityisen hyvin, myös kolmen topparin systeemillä. MuSa:lla on jo aiemmin onnistuneita kokemuksia japanilaisista pelaajista. Joukkueen uusin japanilaisvahvistus Naoki Maeda on vaarallinen erikoistilanteissa ja erittäin taitava pelintekijä. MuSa teki PK-35:ta vastaan Maedan johdolla erikoistilannemaalin ja johti pitkään, mutta hävisi lopulta 2-1. MuSa:lla oli siinä pelissä paljon tilanteita ja tolpat paukkuivat. PK-35 sai voittomaalinsa ihan lopussa puolustuspään lahjana ja kömmähdyksenä”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Lauantaina pelataan B-lohkon avauskierroksen voittaja- ja häviäjäjoukkueiden keskinäiset ottelut. TPS kompastui EIF:n yhteen erikoistilanteeseen ja MuSa hävisi myös yhdellä maalilla PK-35:lle. Koska kaikki lohkon joukkueet kohtaavat toisensa vaan kertaalleen, voi tulevana lauantaina olla jo suurten ratkaisujen kierros. Voitolla aloittaneet EIF ja PK-35 pääsevät aloittamaan oman pelinsä vasta sen jälkeen, kun TPS ja MuSa ovat jo selvittäneet keskinäisen paremmuutensa. Kokonaisuudessa systeemi on se, että Ykkösen seurojen lohkovaiheen päätyttyä kunkin kolmen lohkon voittajat ja kaksi parasta toiseksi sijoittunutta joukkuetta jatkavat muiden mukana neljännesvälierävaiheeseen.

TPS:n poissaolijat:
Jere Koponen, Onnipekka Pajula ja Kalle Taimi

Seuraa häntä:
Keskikenttäpelaaja Atte Sihvosen paluu omaan kasvattajaseuraan kiinnostaa kaikkia. 25 vuotta ensi viikolla täyttävä Sihvonen treenasi heti viime kauden jälkeen ensin TPS:n kanssa, mutta kävi näytillä myös KTP:ssä ja Puolassa. Palloseuran onneksi hän palasi kuitenkin takaisin kotikaupunkiinsa. Sihvonen nousi kunnolla parrasvaloihin EIF-paidassa Ykkösessä ja sieltä tie vei kahdeksi kaudeksi Veikkausliigaan ja RoPS-paitaan. Päävalmentaja Johansson on alleviivannut sitä, että Sihvonen hankittiin nimenomaan keskikentälle. Se ei ole ihme, sillä Sihvonen loisti esimerkiksi EIF:ssä juuri keskikentän pohjalla. Johansson odottaa Sihvoselta myös yleistä johtajuutta, koko keskikentän pelin organisointia sekä tietynlaista taustaturvaa joukkueen hyökkäävämmille pelaajille. Sihvonen itsekin vakuutti tietävänsä tasan tarkkaan, millaista roolia häneltä isossa kuvassa odotetaan. Kun seuran oma kasvatti palaa edustusjoukkueeseen, ja vieläpä johtavaan rooliin, on kyseessä aina iso asia.

Historiaa:
Porilaisen Musan omasta kaupunginosajoukkueesta on tullut taas koko kaupungin ykkösjoukkue. Porissa eri jalkapalloseurojen valta-asemat ovat vaihtuneet vuosikymmenien aikana todella paljon. Vuonna 1959 sarjanousija RU-38 voitti jopa SM-hopeaa. 1967 syntyi fuusioseura Ässät, joka pelasi Mestaruussarjassa vuosina 1968 ja -69. MuSa ja PoPS piipahtivat puolestaan 1970-luvulla parhaimmillaan Ykkösen tasolla. 1980-luvulla lippulaivaksi nousi TUL-taustainen PPT, joka nousi SM-sarjaan kaudeksi 1984. PPT haki kertaalleen Ykkösestä vauhtia, mutta palasi uuteen Jalkapalloliigaan kaudeksi 1991. Vuonna 1992 PPT:stä tuli FC Jazz ja joukkue voitti heti SM-pronssia. Vuosien 1993 ja -96 Suomen mestaruudet ovat porilaista jalkapallohistoriaa parhaimmillaan. Jazz putosi Veikkausliigasta vuonna 2004 ja seuraava yrittäjä oli PoPa, joka nousi Ykköseen kaudeksi 2009. PoPa:n tarina päättyi vuonna 2012. Sen jälkeen Ykkösen tasolle ovat nousseet takaisin ensin FC Jazz. Ja Jazzin putoamisen jälkeen taas uudestaan Musan Salama.

Muistitko vielä, että:
TPS ja MuSa kohtasivat Veritas Stadionilla 14.6.2019. TPS oli kärsinyt Ykkösessä siihen mennessä vain yhden tappion, mutta sarjanousija MuSa vei silloin täysin yllättäen pisteet mukanaan Poriin. Nykyään FC Interiä edustava japanilaispelaaja Taiki Kagayama ampui MuSa:n 2-1-voittomaalin jo ottelun 26. minuutilla. TPS hakkasi päätään seinään sen jälkeen loppuottelun ajan. ”Me tiesimme, että Tepsin juttu on prässipelaaminen. Tiedettiin, että jos päästään prässin alta pois, niin meillä on myös mahdollisuutemme. Koko viikon koetin sitä tuoda esiin, että täytyy olla rohkeutta siihen. Jos me emme olisi päässeet prässin alta pois, Tepsi olisi todennäköisesti hoitanut meidät”, MuSa:n päävalmentaja Ville Ulanen myönsi silloin.

TPS – MuSa lauantaina 13.2. klo 13.00 LähiTapiola Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Suorana Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3776231

Lisää uutisia