Onni Valakarin rohkea debyyttimaali kaatoi FC Hongan

TPS kiihdytti itsensä takaisin Jalkapallon Ykkösen kärkeen, kun FC Honka kaatui maalein 1-0 sarjan kärkiottelussa yli 3000:n katsojan edessä Kupittaan Veritas Stadionilla. TPS:n edustusjoukkueeseen vasta noussut 17-vuotias keskikenttäpelaaja Onni Valakari oli ottelun kiistaton hahmo viimeisteltyään uransa ensimmäisen osumansa TPS:n riveissä, kun peli oli edennyt 54:lle minuutille asti. Valakarin komea yksilösuoritus oli lopulta ottelun sinetti. Voittomaalin alusti hyvän ottelun pelannut Oskari Jakonen.

– Oli ihan mahtava fiilis onnistua maalinteossa tällaisessa ottelussa. Kaikkien tärkeintä oli kuitenkin se, että pystyimme pitämään oman rytmimme ottelussa päällä, ja saimme taisteltua lopulta sen kolme pistettä meille, Valakari korosti.

TPS joutui lähtemään liikenteeseen auttamattoman varamiehisenä, koska runkopelaajista olivat poissa Jani Virtanen, Juri Kinnunen sekä Rasmus Holma. Kukin mistäkin syistä. Holmaa paikkasi Miro Tenhon parina vasta 19-vuotias Otto Schultz, joka pelasi ensimmäiset peliminuuttinsa TPS:n edustusjoukkueessa Jalkapallon Ykkösessä.

– Jännitystä oli ilmassa. Avauspaikka yllätti, kun sain kuulla siitä vasta tänä aamuna. Oli kuitenkin yllättävän helppoa pelata, kun kokeneemmat kaverit antoivat ohjeita valmistautumiseen, Schultz kiitteli.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaaa vei FC Honka, joka ei kuitenkaan onnistunut luomaan maalipaikkoja kuin erikoistilanteista ja kaukolaukauksista.

– Ensimmäinen puoliaika oli varovaista ja tunnustelevaa pelaamista. Saimme muutaman vastahyökkäyksen Hongan linjan taakse, mutta ne eivät johtaneet lopulta mihinkään, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen summasi.

Ottelun toiselle puoliajalle TPS löi silmään täysin uuden vaihteen, joka johti tulokseen Onni Valakarin maalilla varsin nopeasti. Valakari näytti parasta hyökkäyspään osaaamistaan kymmentä minuuttia myöhemmin vielä enemmän, kun hän pujotteli FC Hongan puolustuksen solmuun ja latasi pallon Hongan maalin tolppaan vieraiden puolustuksen avustamana.

– Harhauttelin puolustajia ja olin aika nopeasti boksissa. Ammuin vaan kohti maalia, mutta pallo muutti suuntaa ja kilahti tolppaan, Valakari harmitteli.

Ottelun ratkaisu olisikin ollut aika lailla siinä. Honka painoi kuitenkin lopussa päälle ja TPS:n keskittyi vastaiskuihin. TPS:n puolustus oli sitä kuuluisaa betonia loppuun asti.

– Toiselle puolijalle pääsimme liikkeelle paljon paremmin ja se johti lopulta tähän voitokkaaseen lopputulokseen. Ennen ottelua olisin ollut omista kokoonpano-ongelmistamme johtuen tyytyväinen jo tasapeliin, Laurikainen myönsi rehdisti.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-fc-honka-1-0-11-08-2017/

Voittonsa myötä TPS nousi Hongan ja KPV:n rinnalle jakamaan Ykkösen kärkipaikkaa. Kaikki kolme joukkuetta ovat keränneet 35 pistettä, kun sarjaa on pelaamatta vielä yhdeksän kierrosta. Seuraavan kerran TPS pelaa ensi viikon perjantaina, kun EIF saapuu vierailulle Kupittaalle. Ottelu alkaa 18.8. klo 18.30 – tervetuloa!

Lisää uutisia