Naisten Ykkönen: TPS palasi takaisin voittojen tielle

TPS:n naisten edustusjoukkue palasi voittojen tielle tyylipuhtaalla 4–0 (1–0) -kotivoitolla Vantaan Jalkapalloseurasta. Voiton takeena toimi äärimmäisen tehokas viimeinen varttitunti, jonka aikana mustavalkoiset iskivät peräti kolme maalia. TPS:n voitossa kunnostautui neljä eri maalintekijää.

Ensimmäinen puoliaika sujui kauttaaltaan TPS:n hallitessa peliä. Ensimmäisen kerran maalinteossa joukkue onnistui 23. minuutilla, kun Nelly Lehtilä pelattiin puhtaaseen läpiajoon, eikä hän jättänyt paikkaansa käyttämättä. Tarkka sijoitus alakulmaan siirsi TPS:n 1–0-johtoon.

TPS:llä oli myös muita hyviä maalintekotilanteita ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Muun muassa ensimmäistä kertaa naisten ottelussa avauskokoonpanoon noussella Saga Hakosella oli oma läpiajonsa, mutta VJS-vahti Senja Koskinen torjui tilanteen. Lisäksi TPS sai kertaalleen pallon ylärimaan.

– Hallitsimme hyvin peliä ja loimme mukavasti tilanteita, mutta vastustaja teki pelaamisestamme vaikean. Prässäämisemme oli aika ajoin erittäin hyvää, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen kehui.

Toisella puoliajalla TPS:n hallinta alkoi tuottaa tulosta lisäosumienkin muodossa. Toinen maali syntyi 77. minuutilla, kun Laura Linnala karkasi vahvan yksilösuorituksensa päätteeksi läpiajoon ja viimeisteli tulostaululle 2–0-osuman.

Lisää seurasi vain kahdeksaa minuuttia myöhemmin, kun Selja Leiwo pelasi pallon laitaan, josta Netta Laasio nousi väkevästi maalia kohden ja laukoi pallon varmasti maaliin. Loppunumerot tulostaululle viimeisteli Taru Kalliovaara erotuomarin antamalla viidennellä lisäaikaminuutilla, kun Kalliovaara ohjasi maalin edestä Linnalan matalan keskityksen verkon perukoille.

– Toisella puoliajalla jaksoimme uskoa pelisuunnitelmaamme ja se tuotti tulosta. Oli ilahduttavaa se, että Sofia Simola pystyi loukkaantumisen jäljiltä palaamaan keskikentällemme ja Saga Hakonen pelasi ensimmäisen ottelunsa avauksessa, Salonen sanoi.

– Olen toki iloinen, että saimme viimeisen vartin aikana kolme maalia, mutta olihan meillä paikkoja ratkaista ottelu jo aikaisemmin. Tärkeintä on se, että tappion jälkeen pystyimme palaamaan voittojen tielle. Neljä tehtyä maalia ja omissa nolla on tietysti myös erinomainen asia, päävalmentaja jatkoi.

TPS:n kausi jatkuu ensi sunnuntaina 29.5., kun joukkue matkustaa Ilves 2:n vieraaksi.

Lisää uutisia