Naiset avasivat Suomen Cupin 2-4 voitolla

TPS aloitti Naisten Suomen Cupin ottelunsa voittoisasti, sillä Pallo-Iirot kaatui Raumalla 2-4 lukemilla. Ottelu alkoi melko tunnustelevasti ja maalipaikat olivat vähissä. Vartin kohdalla Laura Linnala pääsi hyvän syötön jälkeen nousemaan laitaa pitkin Pallo-Iirojen alueelle Nelly Lehtilän juostessa samalla maalille. Linnala keskitti ja Lehtilä ohjasi päällään pallon maaliverkkoihin.

Mustavalkoiset pitivät raumalaiset kurissa ja löivät tiukasti painetta hyökkäyspäähän. Tämä tuotti tulosta reilun puolen tunnin kohdalla, kun kapteeni Netta Laasio katkaisi Iirojen avauksen ja upotti kaikessa rauhassa pallon maaliverkkoihin. Ensimmäisen puolikkaan lisäajalla Laura Linnala iski tarkalla laukauksella pallon yläriman kautta sisään ja tauolle mentiin 0-3 lukemissa.

Mustavalkoiset tulivat tauolta vahvalla asenteella ja Taru Kalliovaara iski nopeasti taululle 0-4 lukemat. Reilun tunnin pelaamisen jälkeen Anni Hakasalo kavensi pelin 1-4 lukemiin ja vajaa vartti ennen loppua Jenna Dahlberg pääsi pilkulta iskemään loppulukemat 2-4. TPS sai vielä muutaman paikan ottelun loppuhetkillä, mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaan pisteet lähtivät Turkuun 2-4 lukemilla.

Valmennuksen kommentit, päävalmentaja Akusti Salonen

– Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. Yksi syy tähän on varmasti se, että emme ole päässeet hetkeen pelaamaan. Tunnin kohdalla tehtiin kaksi vaihtoa ja se vähän sekoitti pelaamista. Iirojen ensimmäinen osuma tuli omista virheistä ja toinen taas pilkulta. Meidän maalit tehtiin niistä asioista, joita olemme käyneet läpi ja siitä voi olla tyytyväinen. Nyt käydään tämä peli läpi ja lähdetään kohti HJK-matsia.

Pelaajan kommentit, Ada Liljeström

– Tosi hyvät fiilikset! Alkuun tietysti jännitti, mutta kun peli lähti kulkemaan, niin se helpotti. Pelituntuma oli vielä kaikilta vähän hakusessa, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Nyt täytyy käydä Siirin kanssa läpi sitä, mitkä asiat tänään onnistuivat ja missä jäi parannettavaa ja niiden avulla kohti seuraavaa peliä!

Maalit

Pallo-Iirot: Hakasalo 62′, Dahlberg 77′ (RP)

TPS: Lehtilä 15′, Laasio 35′, Linnala 45+2′, Kalliovaara 47′

Lisää uutisia