Miesalivoimalla pelannut TPS joutui taipumaan KTP:lle Ykkösliigan kärkikamppailussa

Kesäisen lämmin lauantaipäivä, kunniagalleriajuhlallisuudet ja Ykkösliigan kärkikamppailu. TPS:n ja KTP:n välisessä ottelussa pöytä oli katettu hienolle urheilujuhlalle, ja juhlavasti lauantai-iltapäivä alkoikin. Ennen ottelun alkua TPS Jalkapallon kunniagalleriaan aateloitiin seitsemän seuralegendaa: Yrjö Tuomi, Matti Sundelin, Rauli Nummi, Regina Hollmén, Dan-Ola Eckerman, Petri Sulonen ja Ari Heikkinen.

Juhlallisuuksien jälkeen potkaistiin käyntiin vauhdikas kamppailu kahden Ykkösliigan huippujoukkueen välillä. Ensimmäisen puolituntisen ajan joukkueet tarjosivatkin erinomaista jalkapalloviihdettä yli 2600-päiselle yleisölle. Kumpikaan joukkue ei tullut otteluun peruuttelemaan, vaan molemmat lähtivät pelaamaan aktiivista jalkapalloa ja rakentelivat laadukkailla syöttökombinaatioilla hyökkäyksiä.

KTP onnistui iskemään avausmaalin kymmenen minuutin kohdalla, kun Anttoni Huttusen tarkka laukaus upposi takatolpan kautta TPS-maaliin. Tepsin tasoitus nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin. Palloseura rakenteli todella hienon hyökkäyksen, joka käynnistyi maalivahti Matias Niemelän avauksesta ja eteni koko kentän mitan aina KTP:n boksiin. Palloseuran laitahyökkääjä Umar Bala Muhammed löysi boksista joukkuekaveri Albijon Muzacin, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella verkon perukoille.

Kärkikamppailu Tepsin ja KTP:n välillä sai ratkaisevan ja dramaattisen käänteen 35. minuutilla, kun erotuomari Lassi Siukkola ajoi TPS-hyökkääjä Muzacin ulos kentältä suoralla punaisella kortilla.

– Tämä oli tosi laadukas futisottelu 35 minuuttia, hyvää futista. Meiltä ottelun alku oli nousujohteinen, alkuun puolustimme pari transitiota tosi huonosti, mutta muuten olimme monessa asiassa pelissä hyviä ja teimme hienon maalin siinä. Aika tyhjästä punainen kortti muutti pelin luonteen kokonaan, kertasi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen ottelun alkuhetkiä.

– Kyllä se punainen kortti rehellisesti sanottuna pilasi meidän pelin tänään, komppasi TPS-kapteeni Atte Sihvonen.

Alivoimaiseksi jouduttuaan TPS taisteli parhaansa mukaan, mutta liki tunnin vajaalla pelaaminen sarjakärki KTP:tä vastaan oli yksinkertaisesti urheilullisesti liian iso tasoitus. KTP siirtyi 2–1-johtoon juuri ennen taukovihellystä ja osui kahdesti vielä toisella puolikkaalla, joten pisteet matkasivat tänään Kotkaan 4–1-lukemin.

– Taistelimme ja koetimme tehdä ihan kaiken mahdollisen, että saisimme maalin tehtyä ja pääsisimme peliin mukaan. Tosi laadukas vastustaja oli tänään vastassa, ja tänään se oli liian iso tasoitus pelata niin pitkään yhden vajaalla. Se työn määrä, mitä pelaajat joutuivat näissä olosuhteissa tekemään, oli brutaali. Vaikka lukemat ovat rumat, niin olen ylpeä siitä, millaisen määrän töitä pelaajat jättivät kentälle vielä siinä vaiheessakin, kun pisteet näyttivät aika lailla karanneen, päätti Nuutinen.

TPS:n kausi jatkuu keskiviikkona 22.5. Järvenpäässä, jossa vastaan asettuu JäPS.

Lopputulos:

TPS–KTP 1–4 (1–2)

Ottelun maalit:

10 min 0–1 Anttoni Huttunen
23 min 1–1 Albijon Muzaci
45+2 min 1–2 Aleksi Tarvonen
55 min 1–3 Santeri Stenius
87 min 1–4 Luca Weckström

Varoitukset:

TPS
29 min Atte Sihvonen
38 min Tuomas Pippola
63 min Antti Ulmanen
67 min Joonas Lakkamäki

KTP
45+1 min Urho Huhtamäki
65 min Joni Mäkelä
66 min Santeri Stenius

Kentältäpoisto:

TPS
35 min Albijon Muzaci (suora punainen)

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi (69 min Oscar Häggström)
Atte Sihvonen (C)
Baba Mensah
Joonas Lakkamäki
Lasse Ikonen (46 min Antti Ulmanen)
Niilo Saarikivi (69 min Aapo Boström)
Tuomas Pippola
Umar Bala Muhammed (86 min Onni Helén)
Albijon Muzaci
Riku Sjöroos (83 min Eino-Iivari Pitkälä)

Erotuomari: Lassi Siukkola

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 2659

Sää: 23°, selkää ja poutaa

Seuraava ottelu: JäPS–TPS, ke 22.5. klo 18.30, Järvenpää.

Kooste


Lehdistötilaisuus


Hikihaastattelu

Lisää uutisia