Juniorit: Sami Lehtilä on TPS:n T18-juniorien uusi vastuuvalmentaja

Turun Palloseuran T18-juniorien uudeksi vastuuvalmentajaksi on valittu Sami Lehtilä. Lehtilä ja TPS ovat solmineet 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen.

Lehtilä on TPS:n oma kasvatti, joka kävi aikanaan seuran juniorijoukkueet läpi aina A-nuoriin asti. Omien juniorivuosiensa jälkeen hän siirtyi pian valmennustehtäviin, ja valmennusvuosia 30-vuotiaalla Lehtilällä onkin nyt takana jo kymmenen.

– Olen aika ymmärtäväinen valmentaja, sillä minulla on paljon kokemusta nuorien juniorien valmentamisesta. Olen itse pelannut kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina, mikä on avartanut kokonaiskuvaa lajista, Lehtilä kertoo.

– Sami on tehnyt hyvää työtä tyttöjoukkueidemme kanssa viime vuosina ja osoittanut oman osaamisensa kautta, että ansaitsee tilaisuuden tehdä töitä vielä vanhempien juniorien kanssa. Samilla on nyt hyvä sauma ottaa seuraava askel omalla valmentajan urallaan, sanoo TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen.

Urheilujohtaja Laurikaisen mukaan tyttöjen vanhimmalla juniorijoukkueella on erittäin tärkeä rooli TPS:n pelaajapolulla.

– T18-joukkueella on tärkeä rooli siinä, miten me nostamme meidän talenttipelaajamme naisten edustusjoukkueeseen.

Valmentajana Sami Lehtilä vannoo laadukkaan päivittäisen tekemisen ja oikeanlaisen ympäristön luomisen nimeen.

– Näen tärkeäksi sen, että meillä on arki kunnossa. Tärkeää on, että meillä on sellainen ympäristö, johon pelaajat haluavat tulla. Nuorille pelaajille pitää luoda mahdollisuus kasvaa myös ihmisenä, ettei toiminta ole vain treenien vetämistä, Lehtilä näkee.

Katso video ja tutustu tarkemmin juniorivalmentaja Sami Lehtilään.

Lisää uutisia