Jari Rantala jatkaa naisten edustusjoukkueen valmennuksessa

Valmentaja Jari Rantala jatkaa Palloseuran valmennustiimissä kaudella 2021. Rantala oli mukana mustavalkoisten valmennustiimissä myös kaudella 2020. Ennen Palloseuraan liittymistä Rantala toimi Palloliiton Länsi-Suomen piirin tyttöjen aluevalmentajana.
Kausi 2020 oli Palloseuran kannalta haastava, mutta Rantala on kääntänyt katseet jo tulevaan kauteen mennyttä kuitenkaan unohtamatta.

– Viime kausi oli haastava ja siitä pitää vaan ottaa oppia. Jos on jotain, jota voit tehdä paremmin, niin ne asiat myös pitää tehdä paremmin. Tulevaan kauteen lähdetään kuitenkin hyvillä mielin. Tepsiin oli mukava jäädä. Tunnen joukkueen jo entuudestaan ja suurimman osan jo ennen Tepsin vuosia ja se on tärkeä asia. Toivottavasti pystyn auttamaan heitä eteenpäin kohti tavoitteita. Toki saatiin myös uusia pelaajia, jotka sopeutuivat joukkueeseen nopeasti ja haastavat niin itseään, kuin muita. Muutokset ovat aina tärkeitä, sillä niiden avulla pystytään toteuttamaan uusia asioita.

Vaikka Rantalan sopimusasiat saatiin viimeisteltyä vasta keväällä, on hän ollut joukkueen mukana syksystä lähtien. Akusti Salosen otettua yhteyttä ei sopimusta tarvinnut miettiä pitkään, vaan tulevan kauden tavoitteet olivat houkuttelevia. 

– Akusti seurasi joukkueen toimintaa jo viime kauden lopussa ja esitti mielenkiintoisia ajatuksia tulevaa kautta ajatellen, joten kun sen aika tuli, niin sopimus oli melko helppoa tehdä. Keskusteltiin vastuualueista ja siitä mitä itselleni kuuluu. Saan pitää keskittymistä pelitavassa ja yksilöllisessä pallollisessa tekemisessä.

Rantalan mielessä tulevan kauden tavoitteet ovat selvänä ja hänen mukaansa sama asenne näkyy koko joukkueessa.

– Töitä pitää tehdä todella paljon ja jokaisella joukkueen jäsenellä pitää olla unelmia ja tavoitteita. Vaikka emme ole joukkueen kanssa virallisesti vielä asiasta keskustelleet, on kaikille selvää, mikä joukkueen tavoite on ja se näkyy kaikesta tekemisestä.

 

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen sanoi heti oman sopimusjulkaisunsa yhteydessä, että olisi mukavaa, jos valmennustiimin tietoja voitaisiin hyödyntää myös tulevalla kaudella. Rantalan jatkosopimus miellyttikin Salosta erittäin paljon.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Jari jäi Seuraan ja jokaisen päivän jälkeen olen aina vain tyytyväisempi siitä. Sopimusneuvottelut olivat todella helppoja, sillä käytännössä kaikki tärkeimmät asiat selvisivät yhden puhelun välityksellä. Keskusteltiin siitä, mitä molemmat haluavat ja mitä pystymme joukkueeseen tuomaan ja asia oli sillä selvä.

Rantala on saanut paljon kehuja pelin ymmärtämisestä ja sen lukemisesta, kuten myös siitä, että hän tuntee nuoret pelaajat erittäin hyvin. Myös Salonen korostaa näitä piirteitä.

– Jarin vahvuudet ovat siinä, että hän on hyvä huomaamaan niitä pieniä, mutta tärkeitä asioita, joita päävalmentajana ei ehkä huomaa. Hän on myös erinomainen yksilöiden valmennuksessa. Kaiken lisäksi hän myös tuntee nuoret pelaajat todella hyvin ja se olikin yksi iso syy sille, miksi halusin hänet mukaan.

Kaksikon yhteinen tekeminen on alkanut hyvin ja Salonen odottaakin, että sama linja jatkuu kauden läpi.

– Odotan, että Jari jatkaa sillä samalla linjalla, jolla tähänkin asti ollaan menty ja pääsemme haastamaan toisiamme puolin ja toisin, jotta voimme molemmat kehittyä entistä paremmiksi.

Lisää uutisia