HAASTATTELU: TPS U23 aloittaa loppusarjan – päävalmentaja Daly ylpeä Seuran lahjakkuuksista

Kolmosessa pelaava TPS U23 aloittaa perjantaina taistelunsa paikasta Kakkoseen kotiottelulla VG-62:ta vastaan. Kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa pelataan yksinkertainen sarja, jonka voittaja joko nousee suoraan Kakkoseen tai etenee jatkokarsintoihin.

Reservijoukkueen päävalmentaja Jon Daly odottaa loppusarjaa luottavaisena, vaikka runkosarjassa TPS voittikin vain yhden viidestä ottelustaan muita yläsarjan joukkueita vastaan.

– Voitimme niistä otteluista vain yhden ja pelasimme neljä tasan. Toisaalta emme hävinneet kertaakaan. Sikäli niistä jäi hampaankoloon, että kaikissa tasapeleissä olisi pitänyt pystyä parempaan. Siirryimme jokaisessa johtoon ja vain Pallo-Iirot-ottelun jälkeen tasapeli tuntui oikealta lopputulokselta pelitapahtumiin nähden. Se opetti, että jos ei käytä paikkojaan, on aina vaarana että vastustaja tasoittaa yksittäisestä tilanteesta, Daly summaa.

– Kokonaisuutena on kuitenkin ollut hienoa nähdä, kuinka pelaajat ovat kehittyneet. Alku oli vaikea, koska tulin itse uuteen ympäristöön enkä tuntenut pelaajia tai sarjan tasoa. Joukkueen kokoamisessa pidettiin näin jälkikäteen katsoen turhaa kiirettä, kun kausi lopulta alkoi niin myöhään.

– Pääosin pelaajavalinnat onnistuivat. Joidenkin kanssa kehittyminen tälle tasolle on vienyt odotettua pidempään. Se ei tarkoita, etteivätkö he olisi yhtä lailla lupaavia pelaajia, mutta jotkut vain tarvitsevat enemmän aikaa.

– Kaikki pelaajat ovat lyöneet oman panoksensa peliin päästessään pelaamaan. Emme ole hävinneet kentällä otteluakaan. Kabinettitappio Interille jäikin kaivelemaan, se oli meiltä kiistaton virhe. Tappiottomuus on kuitenkin loistava saavutus meidän nuorelta joukkueeltamme. Meillä on välillä ollut ykkösjoukkueen pelaaiia mukana, muttei mitenkään säännöllisesti. Ennen kaikkea tämä on nuorten pelaajien suoritus ja olenkin heistä erittäin ylpeä, Daly korostaa.

Valmentaja painottaa ennen kaikkea koko joukkueen yhteistä panosta, mutta nostaa kuitenkin esiin muutaman nuoren talentin.

Patrik Kosken nimeä ei taidettu alun perin edes mainita, kun joukkuetta koottiin. Keskustelemme (B-junioreiden valmentaja) Kim Suomisen kanssa paljon ja hän mainitsi Patrikista. Näin, että Patrikilla on loistava vasen jalka. Halusimme nähdä, pystyisikö hän nousemaan Kolmosen tasolle ja hän on ylittänyt odotukset.

Dren Terrnava on myös pelannut hienosti. Se oli selvää, että hänen pelitaitonsa riittävät, mutta jotkut saattoivat epäillä hänen fysiikkaansa. Miesten pelit ovatkin olleet siinä mielessä hänelle haaste, mutta hän on pystynyt vastaamaan siihen, Daly kehuu.

TPS:n tavoitteena on saada reservijoukkue vielä sarjaporrasta ylemmäs. Daly toteaa kuitenkin, että Turun alueen kovatasoinen Kolmonenkin on heittänyt pelaajille hyvän haasteen.

– Vastustajat ovat fyysisiä ja vahvoja, monilla on kokemusta kovemmista sarjoista. Juuri fyysisyys on avainsana kuten Dreninkin kohdalla. Junioreissa kaikki eivät saa riittävää fyysistä haastetta ja oppivat siksi huonoille tavoille, esimerkiksi ottamaan ylimääräisiä pallokosketuksia, Daly havainnollistaa.

– Miesten peleissä palloa täytyy oppia liikuttamaan nopeasti tai vastustaja jyrää yli. Esimerkiksi Patrik, Dren ja Otto Ohvo ovat joutuneet vastaamaan siihen haasteeseen. Jasper Jalosella oli fyysiset valmiudet, mutta hänkin on oppinut monipuolistamaan peliään. Kaikki tämä palvelee nuoria pelaajiamme.

– Toki Kolmosella ja Ykkösellä on silti selkeä tasoero. Kakkonen toisi vastaan vielä vahvempia ja nopeampia pelaajia ja antaisi meille paremman kuvan siitä, missä nuoremme menevät. Jo nyt näen kuitenkin U23-joukkueen hyvänä ponnahduslautana kohti edustusjoukkuetta. Jonatan Johansson on nähnyt FC Åland -vieraspeliä lukuun ottamatta kaikki ottelumme ja seuraamme pelaajia päivittäin, Daly korostaa.

VG-62:n lisäksi TPS kohtaa vielä FC Ålandin, Åbo IFK:n, Pallo-Iirot ja Maskun.

-Ne ovat vaikeita pelejä, mutta meidän on jatkettava siitä mihin runkosarjassa jäimme. Haluamme liikuttaa palloa kovalla tempolla. Pyrimme pallonhallintaan, mutta emme vain pallonhallinnan takia, vaan haluamme paineistaa vastustajaa, pelata pitkiä hyökkäyksiä ja saada keskikenttäpelaajamme mukaan hyökkäyksiin, Daly lupaa.

-Tilanne on sama kuin ykkösjoukkueella. Olemme antaneet itsellemme mahdollisuuden nousuun asti, nyt täytyy vain jatkaa hyvällä tiellä. Olemme olleet todella tyytyväisiä pelaajiin. Tavoitteemme on nousu, mutta nousimme tai emme, olemme ajaneet monia pelaajia sisään miesten peleihin. Siinä mielessä kausi on joka tapauksessa onnistunut.

TPS U23 – VG-62 Urheilupuiston Yläkentällä perjantaina 17.9. kello 19.30. Liput otteluun 5 €, TPS:n edustusjoukkueen kausikortilla ilmaiseksi sisään.

TPS U23:n loppukauden ohjelman löydät täältä.

Lisää uutisia