EIF-ennakko: TPS hakee positiivista jatkumoa kauden parhaalle pelilleen

Miesten Ykkösen runkosarja pelattiin päätökseen viime lauantaina ja nyt käynnistyvät loppusarjan ratkaisupelit. Sarjan voitosta taistelevan TPS:n kausi jatkuu kuuden parhaan joukkueen ylemmässä loppusarjassa. TPS kohtaa lauantaina kotonaan Ekenäs IF:n. Ottelu TPS–EIF alkaa Veritas Stadionilla lauantaina 10.9. kello 16.00.

Turun Palloseura sijoittui Ykkösen runkosarjassa toiselle sijalle. TPS teki runkosarjan 22 ottelussa kolmanneksi eniten maaleja, yhteensä 39 täysosumaa. Tepsi päästi vähiten maaleja koko sarjassa, vain 16 maalia. Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan runkosarja oli kokonaisuutena joukkueelta hyvä suoritus.

– Olen tyytyväinen siihen, että olemme keränneet yli kaksi pistettä per peli, mikä on hyvä. Peli on mielestäni kehittynyt hyvin. Olemme saaneet tarpeeksi voittoja. Olemme pystyneet kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi. Huonoja pelejä tulee aina joskus, se on selvä. Olemme kuitenkin pystyneet nollaamaan ne ja palanneet seuraavassa pelissä voittokantaan, Johansson summaa.

– Oli tärkeää, että pääsimme viime lauantaina taas voiton makuun kahden tasapelin jälkeen. Meillä on ollut tässä jonkun aikaa paljon puolustajia sivussa, mutta pelaajat ovat nyt kuntoutumassa. Laitapuolustaja Joonas Sundman palasi viime ottelussa kentälle. Meillä on tällä hetkellä positiivinen, ylöspäin menevä käyrä, Johansson jatkaa.

TPS päätti Ykkösen runkosarjan viime lauantaina 5–0-voittoon Gnistanista. Mustavalkoiset esittivät kotiyleisölle kauden parasta peliään ja suorastaan dominoivat kenttätapahtumia.

– Se oli meidän paras pelimme tänä vuonna. Prässimme toimi erittäin hyvin alusta lähtien. Emme missään vaiheessa antaneet Gnistanille rauhaa saada omaa peliään kulkemaan. Gnistan on aika pelaava ja syöttelevä joukkue, mutta he eivät missään vaiheessa päässeet pelaamaan omaa peliään, päävalmentaja Johansson sanoo.

TPS vyörytti tämän tästä hyökkäyksiä Gnistanin maalille ja onnistui myös viimeistelemään luomistaan paikoista. Maalinteossa onnistui viisi eri TPS-pelaajaa. Suoritus oli erittäin onnistunut myös puolustussuuntaan, eikä Gnistan päässyt murtautumaan TPS:n boksiin maalipaikoille.

– Loimme paljon tilanteita pallonriistojen kautta ja saimme paljon laukauksia maalia kohti. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme nyt tasapainottamaan peliä. Aina silloin tällöin pidettiin palloa rauhallisesti vastustajan kenttäpuoliskolla ja välillä sitten taas tehtiin nopeampia hyökkäyksiä. Osasimme nähdä, milloin on paikka nopealle hyökkäykselle ja milloin on syytä rauhoittaa peliä ja pitää pallonhallinta itsellä, Johansson analysoi.

Tulevana lauantaina TPS kohtaa kotikentällään EIF:n. Joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja, sillä Tepsi ja EIF ovat kohdanneet jo neljä kertaa tänä vuonna: kahdesti Ykköscupissa ja kahdesti Ykkösen runkosarjassa. Voitot tämän vuoden keskinäisistä peleistä ovat TPS:n hyväksi 2–1, ja edellisessä kohtaamisessa joukkueet päätyivät tasapeliin.

– Olen nyt viime peleissä pitänyt tärkeimpänä keskittymistä siihen, mitä itse teemme kentällä. Vastustajien pelaamisen sijaan käymme enemmän läpi sitä, miten me lähdemme pelaamaan ja miten pystymme hoitamaan homman kotiin, Johansson kertoo.

Johanssonin mukaan tällä viikolla treenikentällä on keskitytty siihen, että edellisen Gnistan-ottelun hyvä peli-ilme saadaan siirrettyä myös tuleviin jatkosarjan peleihin.

– Se on jalkapallossa aina se tärkein asia hyvän pelin jälkeen, että miten saa sen flow-tilan kantamaan seuraaviin peleihin. Kun kautta on näin vähän jäljellä, niin on tärkeää, että jätkät pysyvät terävinä ja kunnossa. Treeneissä tehdään töitä energisesti ja positiivisella fiiliksellä.

Ylemmästä jatkosarjasta päävalmentaja Johansson odottaa erittäin tasaista taistelua. Helppoja pelejä ei ole, sillä vastustajat ovat sarjan parhaimpia ja sarjajärjestelmän vuoksi kaikilla joukkueilla on vielä panoksellisia pelejä edessä, vaikka kärjessä KTP ja TPS ovatkin muilta karussa.

Ykkösen ylemmän loppusarjan päätteeksi sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Sijoille 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet pelaavat yksiosaisen karsintaottelun kolmanneksi sijoittuneen kotikentällä. Karsinnan toisessa vaiheessa ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut joukkue pelaa kotikentällään yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan, jossa vastaan tulee Veikkausliigassa sijalle 11 sijoittunut joukkue.

Ykkösen runkosarjan sarjataulukko:

 1. KTP 46 p.
 2. TPS 45 p.
 3. Jaro 35 p.
 4. EIF 32 p.
 5. KPV 32 p.
 6. JäPS 31 p.
 7. Gnistan 30 p.
 8. MP 27 p.
 9. SJK Akatemia 25 p.
 10. PEPO 24 p.
 11. PK-35 22 p.
 12. PIF 13 p.

OTTELUINFO

Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 15.00.

Lippujen hinnat:

Aikuinen 25 € / 23 € / 20 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Opiskelija/eläkeläinen/työtön 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Nuoret 12-17v 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä. TPS:n kausikortit ovat voimassa myös jatkosarjan kotiotteluissa.

TietoAreena 1922-klubi

TietoAreena 1922-klubilla pääset seuraamaan ottelua stadionin 4. kerroksesta, joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Oma baari palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä makea kahvileipä.

Liput TietoAreena 1922-klubille Tiketistä hintaan 35 € (pelipäivänä 40 €).

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua. VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Tapahtuma-alueena toimii Veritas Stadionin pääkatsomo. Sisäänpääsy pääkatsomoon tapahtuu katsomon molemmilta puolilta. VIP- ja aitioasiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Anniskelukatsomo (K18) kattaa A- ja B-lohkojen yläosan paikat (riviltä 11 ylöspäin), terassin alapuolelta.

Kannattajatuotemyyntipiste palvelee stadionin 2. kerroksessa.

Liikuntaesteisyys

Pääkatsomon F-lohkossa on pyörätuoleille varattu tasanne, jonne kulku tapahtuu F-lohkon sisäänkäynnistä. Kulku katsomokerrokseen (2. krs) tapahtuu Veritas Stadionin kulmalta VIP-/aitiosisäänkäynniltä hissillä. 

Saattajakortilla on ilmainen sisäänpääsy TPS:n kotiotteluihin. Saattajalla tulee olla myös oma lippu, jonka saa noudettua ilmaiseksi pelipäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Televisiointi

Ottelua voi seurata myös suorana ja selostettuna Ruudusta.

Lisää uutisia