AC Kajaani -ennakko: ”Ei meillä ole nyt tarvetta muutoksiin”

Taivassalon Auton tuttu bussi ja TPS:n miesten edustusjoukkue lähtee kohti Kainuun maakuntaa perjantaina heti lounaan jälkeen. Ensimmäinen päämäärä on Vuokatin Urheiluopisto, jossa Palloseura yöpyy lauantain vastaisen yön. Varsinainen matkan kohde on sitten lauantain puolella Kajaanin liikuntapuisto, jossa alkaa Jalkapallon Ykkösen ottelu AC Kajaani – TPS klo 17.00.

– Aamulla treenataan, sitten mennään Ravintola Maunoon lounaalle ja sen jälkeen matkustetaan Sotkamoon, jossa ollaan yötä. Haluamme maksimoida hyvän valmistautumisen näissä olosuhteissa. Onkin erittäin tärkeä asia, että pitkä bussimatka on takana jo perjantain puolella. AC Kajaanilla on jo valmiiksi pieni lähtökohtainen etu päällä, koska me matkustamme sinne ja pelasimme vielä tiistaina sarjaottelun. Nämä asiat toki tasoittuvat pitkän sarjan mukana, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen muistuttaa.

TPS ja AC Kajaani kohtasivat jo kertaalleen toukokuussa Veritas Stadionilla. TPS voitti silloin Sami Rähmösen rankkarimaalilla niukasti 1-0. Sen ottelun parasta antia olivatkin silloin pisteet.

– Meillä oli silloin ensimmäisellä puoliajalla sellaisia paikkoja, että pelin olisi voinut laittaa pakettiin jo silloin. Pystyttiin luomaan silloinkin maalipaikkoja, mutta ei saatu vaan enempää maaleja. Tehtiin toisesta puoliajasta vähän vaikea, mutta kolme pistettä tuli kuitenkin tarpeeseen, Pikkarainen muistelee.

AC Kajaanissa on tapahtunut toukokuun jälkeen muutoksia. Silloinen päävalmentaja Ari Koski on saanut väistyä Mika Lumijärven tieltä. Lumijärvi on entinen RoPS:n Veikkausliigapelaaja ja päävalmentaja, joka on ehtinyt valmentaa AC Kajaaniakin jo kaksi kertaa ennen nykyistä uutta pestiään.

AC Kajaani on kerännyt Lumijärven johdolla saldon 0-5-1. Joukossa on tasapelejä myös sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Muun muassa sarjajohtaja FC Haka joutui tyytymään Kajaanissa maalittomaan tasapeliin. Makein tasapeli tuli kuitenkin AC Oulun vieraana, kun AC Kajaani kuroi isäntien kahden maalin johdon umpeen ottelun lisäajalla. Tähän mennessä vain MYPA:n voittanut AC Kajaani on kuitenkin edelleen sarjan jumbopaikalla.

TPS-luotsi Pikkarainen painottaa, että kahden peräkkäisen neljän maalin illan jälkeen ei suuriin muutoksiin ole tarvetta. Ensin EIF oli pahasti purjeissa TPS:n kotikäsittelyssä, eikä TPV:lläkään paljon jakoa tiistaina ollut. Palloseura voitti Tammelassa 4-1 ja Tampereen punakoneen kavennuskin tuli pilkulta vasta ottelun lisäajalla.

– Tampereellakin mentiin täysillä alusta asti ja tilanteita tuli sen mukaan. Oltiin myös tarpeeksi aggressiivisia oman puolustuspelimme kanssa. Ei meillä ole nyt tarvetta muutoksiin, kahden noin hyvän ottelun jälkeen, Pikkarainen myöntää.

Ainakin yksi pakollinen muutos kokoonpanoon kuitenkin tulee. Hyökkääjä Mika Ääritaloa vaivaa selkä ja hänen suhteen ei oteta nyt mitään riskejä. Pikkarainen haluaa säästellä Ääritalon selkää myös Suomen halki ulottuvalta bussimatkalta.

– Ärtsillä on pientä selkävaivaa ja hän jää nyt varmuuden vuoksi Turkuun. Totta kai se on harmittava juttu, mutta tarvitsemme häntä myös jatkossa. Kaikki tietävät, että Ääritalo aiheuttaa myös juoksuillaan jatkuvaa painetta vastustajissa. Muita varsinaisia uutisia loukkantumisten suhteen ei ole, TPS-luotsi vahvistaa.

– Me luotamme siihen, että muut kantavat Kajaanissa vastuun hyökkäyspäässä. Espinosa nyt antoi aika vahvat näytöt TPV:tä vastaan ja myös Muzacilla, Jakoselle ja Latosella on tehdyt maalit viikon sisään takanaan, Pikkarainen vielä listaa.

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

AC Kajaani -TPS -ottelua voi seurata täältä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-7-6-ACK-TPS/3dd69a4c-a631-4a94-aba4-ce98ba1936f1

Lisää uutisia