Yksi tilanne muutti koko derbyn kulun

FC Inter voitti keskiviikkona TPS:n jo kolmannen kerran tällä kaudella ja on kiistatta Turun herra kaudella 2014. Tällä kertaa TPS sai kyytiä oikein olan takaa, sillä FC Inter rusikoi taululle loppujen lopuksi 1-6-voittolukemat. Ottelu ei ollut kuitenkaan aivan niin yksiselitteinen, kuin miltä loppunumerot näyttävät.

TPS pelasi ensimmäiset kymmenen minuuttia ihan kelvollista jalkapalloa ja Inter oli se vastaanottavampi osapuoli. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli sen jälkeen kuitenkin selvää Interin hallintaa ja TPS:n peli meni sekaisin vähän joka sektorilla. Inter näytti TPS:lle erikoistilanneosaamista ensimmäisen kerran 23. minuutin kohdalla. Mika Ojala antoi tarkan kulman ja Inter-kärki Irakli Sirbiladze puski pallon vasempaan alakulmaan. Hieman ennen taukoa toistui sama kuvio. Ojala oli jälleen kulmalipulla, mutta tällä kertaa pallon puski verkkoon Mathias Lindström.

Ottelun toisella puoliajalla kentälle tuli sisuuntunut TPS, joka oli päättänyt, että ei myy nahkaansa halvalla. 50. minuutin kohdalla Palloseura sai kulman ja Eero Tamminen kierrätti pallon kauniisti luukulle, jossa Mika Ääritalo oli päineen välissä ja puski pallon ohi Magnus Bahnen. TPS sai maalista lisää henkeä päälle ja kunnon takaa-ajon ainekset oli valmiina.

Tunnin kohdalla ottelu sai kuitenkin dramaattisen käänteen. Mika Ääritalo oli jostain syystä TPS:n alin pelaaja ja Henri Lehtonen jostain syystä Interin ylin pelaaja. Ääritalo taklasi Lehtosta tai palloa takaapäin, mutta joka tapauksessa palloa näytettiin pilkulle. Ääritalo sai tilanteesta myös toisen keltaisen kortin ja lensi suihkuun. TPS:n orastava tasoitusmahdollisuus kuivui sekunnissa kasaan, kun Ojala zippasi pilkun sisään. Sen jälkeen kenttää hallitsi enää yksi joukkue.

76. minuutin kohdalla Lehtonen passasi vasemmalta ja Sirbiladze tiukkasi maalin kulmalta jo 1-4. 81. minuutilla sinetöityi Sirbiladzen knallitemppu, kun hän iski Ojalan syötöstä 1-5. Ottelun loppulukemat 1-6 sinetöi Lehtonen. TPS romahti toisella puoliajalla mielipiteet jakaneeseen pilkkuun ja oli tietysti sääli, että numerot kasvoivat noinkin suuriksi.

TPS putosi tappionsa myötä taas takaisin sarjajumboksi, kun FC Honka meni voittamaan MYPA:n kotonaan 2-0. TPS:n ja Hongan keskinäinen ero (27-24) on tällä hetkellä kolme pistettä. TPS:llä ja Hongalla on molemmilla vielä viisi ottelua jäljellä ja vastustajatkin ovat suunnilleen samat.