85. Steven Morrissey 1-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen, 3 Juri Kinnunen (v), 14 Juhani Pikkarainen – 6 Atte Sihvonen – 15 Samba Benga – 2 Alim Moundi (90. 17 Eliécer Espinosa) – 20 Jesper Karlsson – 18 Sonny Hilton (77. 25 Santeri Pohjolainen) – 23 Joakim Latonen (v) – 9 Oskari Jakonen – 16 Albijon Muzaci
Erotuomari: Oliver Reitala
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Jalkapallo on välillä julmaa, jos et itse tee maalia, niin on aina se mahdollisuus, että vastustaja saa oman paikkansa. VPS:n Alieu Ceesayn ulosajon jälkeen meidän pallokontrolli jotenkin katosi. Pitää pelata se 90 minuuttia ja päälle, aina. Vaikka olen kokonaisuuteen ihan tyytyväinen, niin siinä oli se harmittava 10-15 minuuttia. Siinä tuli esiin se kokemuksen puute tällaisissa tilanteissa. Ei pystytty pitämään palloa paremmin ja VPS sai tehtyä sen tasoituksen”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summasi.

Arvio omasta joukkueesta: ”Olen tyytyväinen meidän peliin, se ottelun alkuhan oli ihan täysin meidän. Me syöteltiin ja luotiin paikkoja, niin kuin pitääkin. Toinenkin puoliaika oli hyvä, saatiin myös silloin paikkoja luotua. Siinä oli Albilla (Muzaci) oli se pusku tolppaan ja myös se läpiajo. Tämä nuori ryhmä sortui sen ulosajon jälkeen kokemattomuuteen ja maksoi tänään oppirahoja. Tehtiin paljon oikeita asioita ja 11 vastaan 11 me oltiin kuitenkin se parempi joukkue”, Johansson arvioi.

Arvio vastustajasta: ”VPS taisteli ja tsemppasi ja teki lopulta tasoituksen ainosta paikastaan. VPS:llä on hyvä ja kokenut joukkue. Vaasalaiset satsasivat lopussa vähän riskilläkin hyökkäykseen, kun heillä ei ollut vajaalla tavallaan enää mitään hävittävää. Se tasoitusmaali oli meidän kannaltamme tietysti katastrofi. Sanoin kuitenkin jätkille, että sarjassa on 27 peliä ja tämä oli niistä vasta se ensimmäinen”, Johansson muistutti.

TPS-pelaajan kommentti: ”Tuli aika hyvä oppitunti heti tähän sarjan alkuun. Peli kestää aina sen reilut 90 minuuttia ja meidänkin pitää pelata se 90 minuuttia. On ihan sama mikä tilanne on, mutta sen Ceesayn punaisen jälkeen vähän virheellisesti ajateltiin, että se peli oli taputeltu ja vetäydyttiin liikaa, vaikka meidän olisi pitänyt puskea kahta kovemmin VPS:n alueelle, pitää sitä palloa, eikä antaa niille sitä mahdollisuutta. Vaikka se oli niiden ainoa paikka, niin kyllä me voidaan ihan itseämme syyttää, että ei voitettu tätä peliä. Pitää ottaa ne hyvät asiat mukaan tästäkin pelistä”,  keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson manasi ottelun jälkeen

Päivä osuma: Sonny Hilton syöksyi pallon kanssa VPS:n boksiin ja tuloksena oli raitapaitojen johtomaali 11. minuutin kohdalla. Kolmas kerta toden sanoi VPS:n puolustuksen keskellä, kun Joakim Latonen jysäytti pelivälineen komeasti verkkoon. 20-vuotias englantilainen pelaa tunteella ja sähäkkä pelityyli toi painetta vaasalaisten puolustukselle. Hiltonin taistelupallosta aukesi myös tilanne, josta Albijon Muzaci pyrähti puolittaiseen läpiajoon.

Sydän Pelissä: TPS:n oma kasvatti Jesper Karlsson pääsi jo viime kauden Veikkausliigassa hyvään vauhtiin, mutta ikävä loukkaantuminen katkaisi orastavan läpimurron. Karlsson löysi keskikentän pohjalla yhteisen sävelen Alim Moundin ja nyt sama meno näyttää jatkuvan. Jos ”Jepa” vaan pysyy ehjänä, hän murtautuu varmuudella Ykkösen eliittiin. Karlsson kuuluu päävalmentaja Johanssonin luottomiehiin ja hänellä oli sydän pelissä paljon odotetussa VPS-ottelussa. Hän osaa puolustaa ja raastaa, mutta VPS-ottelussa oli jo merkkejä myös hyökkäyspelin kehittymisestä.

Erikoista: VPS:n Alieu Ceesayn punainen kortti 64. minuutin kohdalla muutti ottelun kulkua, mutta ei TPS:n kannalta toivottuun suuntaan. TPS oli tasamiehisenä kentän ehdoton herra, mutta VPS pääsi peliin mukaan vajaalla. Vaasalaisten hyvä loppuote tuotti 1-1-tasoituksen reilut viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Erikoista oli, että TPS heräsi uudestaan Vepsun tasoituksen jälkeen ja voittomaali kolkutteli jo ovella. Albijon Muzacin pusku kimmahti kuitenkin vaan VPS:n maalitolppaan ja niinpä päädyttiin pistejakoon.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.