90. Nuutti Tykkyläinen 0-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 3 Juri Kinnunen – 2 Alim Moundi (86′ 24 Kasperi Tuomi) – 6 Atte Sihvonen (82′ 25 Santeri Pohjolainen) – 20 Jesper Karlsson – 18 Sonny Hilton – 16 Albijon Muzaci – 17 Eliécer Espinosa (68′ 26 Jasper Jalonen)
Erotuomari: Kalle Mäkinen
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: Ennakkosuosikki TPS hävisi joensuulaisille klassisella tavalla. Joukkue hallitsi peliä mielin määrin, mutta ei saanut tehtyä maalia millään ilveellä. JIPPO käytti ottelun lisäajalla sen ainoan paikkansa ja Nuutti Tykkyläinen löi pallon sisään. ”Meillä on liian pieni ryhmä tällä hetkellä ja se viimeinen laatu boksissa puuttuu. Onko se itseluottamuksen vai taidon puutetta, se pitää nyt selvittää. Tänään kaaduttiin siihen. Tällainen peli pitäisi aivan ehdottomasti voittaa”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi.

Arvio omasta joukkueesta: ”Ensimmäisen kerran voi sanoa, että nyt on sanat hukassa. On erittäin vaikea hyväksyä tätä lopputulosta. Me haluamme pelata tietyllä tavalla, siten, että me myös hallitsemme näitä pelejä. Me olemme vieneet näitä pelejä, meillä on ollut paikkoja, mutta nyt täytyy vaan hyväksyä se, että maaleja ei pystytä tekemään. Siihen voi vaikuttaa keskittymisen puutekin. Toinen jakso varsinkin oli niin täysin meidän hallinnassamme, että on vaikea pukea sanoiksi tätä tilannetta nyt. Teemme paljon asioita hyvin, mutta me emme tee maaleja”, Johansson tiivisti joukkueensa ongelmat.

Arvio vastustajasta: ”JIPPO on pelannut ennen tätä peliä jo kaksi nollapeliä ja me tiesimme sen. Me tiesimme, että he ovat parhaimmillaan hyviä puolustajia. Sitten tulee yksi laukaus kohti maalia ja siitä tulee maali reilun 90 minuutin kohdalla, mitä siihen voi sanoa. Niillä oli välillä seitsemän linja boksissa ja sinne on todella vaikea päästä silloin. Mutta hyväksyn täysin sen, että tämä on tulosurheilua ja lopputulos on se, joka tästä jää”, Johansson kirosi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Ihan sama ketä vastaan pelataan kotona, meidän pitäisi voittaa. JIPPO hakee voiton täältä, niin kyllä se aika anteeksiantamatonta on. Tiedettiin etukäteen, että ne menevät matalaan blokkiin, mutta tehtiin se niille liian helpoksi. Pallon liikuttelu oli hidasta. Kyllä me nyt loimme paikkoja, mutta kun ei tehdä ja kaveri käy iskemässä ysikympillä, niin se on tämmöistä”, TPS-kapteeni Rasmus Holma manasi.

Päivä osuma: Kun TPS:lle ei maistunut, niin vieraille sitten maistui siitä ainoasta paikasta. JIPPO pelasi aikaa toisella puoliajalla niin paljon, kun se vaan kehtasi ja se oli ihan ymmärrettävää. Maalivahti Jirko Sorsa vetkutteli taas peliä, kun kello tikitti jo lisäaikaa. Hän antoi kuitenkin oivan avauksen ja pallo löysi tiensä Joona Hiltuselle. Hän vapautti syötöllään upeasti Nuutti Tykkyläisen, joka jysäytti pallon etukulmasta sisään. TPS – JIPPO -peli oli sitten siinä. Olisi ollut hieno juttu, jos päivän osuma olisi ollut Santeri Pohjolaisen kuti ottelun lopussa ja vielä tilanteessa 0-0, mutta se laukaus kilpistyi Rasmus Holmaan.

Sydän Pelissä: Jasper Jalonen tuli kentälle 68. minuutin kohdalla ja toi juonikkuutta ja asennetta Palloseuran hyökkäyspeliin. Jalosenkaan konstit eivät lauantaina kuitenkaan riittäneet maalintekoon, vaikka todella lähellä se kerran oli. TPS:n nuoret pelaajat tulevat saamaan myös jatkossa lisävastuuta, sillä Palloseuralta alkavat karmeassa loukkaantumissumassa loppua miehet.

Erikoista: JIPPO-luotsi Jussi Leppälahti tunnettiin aikaisemmin parhaiten muun muassa Urheilulehden jalkapallotoimittajana, mutta nyt hän tekee nousujohteista uraa valmentajana. Leppälahti oli kuin puulla päähän lyöty, kun Nuutti Tykkyläinen iski joukkueensa voittomaalin. Leppälahti myönsi ottelun jälkeen, että TPS:n paine kasvoi ottelun aikana koko ajan enemmän ja enemmän ja JIPPO ajautui blokkinsa kanssa yhä lähemmäksi omaa maaliaan. Leppälahti kiitteli joukkueensa fantastista puolustustaistelua ja muistutti, että jalkapallopelit ratkeavat joskus myös tällä tavalla.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.