Walesin lehdistö raportoi suomalaisten laadusta ja "pukukoppidraamasta"

09.07.2010 20:28

Paikallinen lehdistö oli tietenkin tuttuun tapaan paikalla eilisessä Port Talbot-TPS -ottelussa. Perjantain uutiset lehdissä raportoivat TPS:n laadukkaasta pelistä, kehuivat kotijoukkueen taistelutahtoa ja jatkoivat "pukukoppidraaman" puimista.

South Wales Evening Post antoi tunnustusta kotijoukkueen peräänantamattomuudelle sekä kehui TPS:n taitoa ja materiaalia:

"He esittelivät kentällä useita kansainvälistä kokemusta omaavia pelaajia, kuten maalivahtiHenrik Moisanderin, kippari Jarno Heinikankaan, 100 maaottelun Jonatan Johanssonin sekäRiku Riskin, joka on Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuehyökkääjä. Toisella jaksolla he tekivät vaihtoja suojellakseen tähtipelaajiaan, jatkopaikan ollessa jo pussissa."

Kun Evening Post keskittyi uutisoimaan pelitapahtumista ja molempien joukkueiden positiivisista esityksistä, toinen paikallislehti Western Mail oli edelleen jysähtänyt kirjoittamaan pelin ulkopuolisista asioista. Päivää ennen ottelua Port Talbot manageri Mark Joneshan oli painottanut lehdessä, miten GenQuip stadionin olosuhteet ja erityisesti pukukoppi tulevat olemaan kulttuurishokki turkulaisille ja uskoi tämän lamaannuttavan TPS-pelaajat. Nyt lehti keskittyi kirjoittamaan turkulaisten tulosta stadionille peliasut päällään:

"Jos Port Talbot olisi tarvinnut yhtään enemmän kannustusta kääntämään ensimmäisen osaottelun häviö voitoksi, niin sitä tarjoiltiin muutama tunti ennen ottelun alkua, kun tuomarit ja koko turkulaisjoukkue kieltäytyivät vaihtamasta peliasujaan pukukopeissa. Sen sijaan he saapuivat stadionille peliasuissaan, saaden kotijoukkueen hiiltymään."

Lehti ei kuitenkaan unohtanut täysin TPS:n tekemiä neljää maalia, vaan kertasi jutun lopussa myös nopeasti tärkeimmät pelitapahtumat mainiten, että "TPS:n ensimmäisellä puoliajalla tekemät kaksi maalia olivat laadukkaita".

Lehtien kirjoitukset aiheuttivat TPS:n joukkueen bussissa lähinnä hilpeyttä.

- Pelasimme kauden parhaan pelimme ja se näytti helpolta, koska olimme hyviä. Hyvän tuloksen saavuttaminen vaatii kaikin puolin ammattimaisen valmistautumisen, eikä ole mitenkään uutta, että pelikamat vaihdetaan jo hotellissa. He tietenkin halusivat yrittää yllättää meidät kaikilla mahdollisilla tavoilla ja lehdet taas tehdä kaikesta draamaa. Port Talbotin edustajat olivat erittäin vieraanvaraisia meitä kohtaan, kaikki järjestelyt toimivat loistavasti ja hotelli oli kaikin puolin hyvä, TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande jakoi kiitosta oikeaan osoitteeseen.