TPS vahvistui Petteri Pennasella ja Floribert N´Galulalla

05.02.2011 15:18

Veikkausliigakauteen 2011 valmistautuva TPS on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun Petteri Pennanen ja Floribert N´Galula liittyvät joukkueen harjoitusrinkiin. Pennasen sopimus on 2+1-vuotinen ja N´Galula edustaa TPS:ää ainakin kauden 2011.

20-vuotias Pennanen palaa Suomeen Hollannin mestarijoukkue FC Twenten riveistä, jonne hän siirtyi helmikuussa 2009. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Pennanen lukeutuu Suomessa ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin. Hänellä onkin kokemusta käytännössä kaikkien eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueista.

Kuopiolaislähtöinen Pennanen murtautui KuPS:n edustusjoukkueeseen 16-vuotiaana keväällä 2007. Kaudella 2007 hän pelasikin yhteensä 13 ottelua KuPS:n paidassa Ykkösessä ja voitti seuransa B-poikien riveissä myös Suomen mestaruuden. KuPS nousi kaudeksi 2008 takaisin Veikkausliigaan ja Pennaselle kertyi 17 liigaottelua.

23-vuotias belgialainen Floribert N´Galula on puolustuspään yleispelaaja, jolle on kaavailtu roolia keskikentän pohjalta. Hän on alun perin Anderlechtin juniorikoulun kasvatteja. Vuonna 2003 hän siirtyi Belgiasta Manchester Unitedin junioreihin, jossa viihtyi aina vuoteen 2007 asti. Hän on pelannut ja harjoitellut sen jälkeen Tanskassa, Hollannissa, USA:ssa sekä Saksassa.

- Meiltä lähti muutama kaveri urallaan kohti uusia haasteita ja tarvitsemme tietysti uusia vastuunkantajia. Nämä potentiaaliset ja kehityskelpoiset pelaajat istuvat loistavasti tähän meidän profiiliimme ja he pystyvät varmasti vielä kehittymään. Uskon, että tämä kaksikko sopeutuu tähän seuraan todella nopeasti, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki luottaa.