TPS väänsi pisteet Kajaanista – voittoputki venyi jo kolmeen

TPS hankki kauden toisen voittonsa AC Kajaanista ja kovan työn takana se jälleen oli. Alusta alkaen oli selvää, että AC Kajaani on selvästi kovemmassa iskussa kuin TPS:n edelliset vastustajat, EIF ja TPV. TPS:n voittolukemat olivat toukokuun kotiottelun tapaan niukat 1-0. AC Kajaani tulee nousemaan lauantain esityksensä perusteella vielä kuiville. Oman säväyksensä otteluun toi Kajaanin liikuntapuiston äänekäs ja rääväsuinen yleisö.

– Saatiin hyvä valmistautuminen alle kivassa ympäristössä Vuokatilla. AC Kajaanilla on todella hankalia pelaajia ja heidän pelityylinsä sopii tänne. Kokonaisuudessaan erittäin inhottava vastustaja. Eka puoliaika oli meille tosi hankala, mutta toisen puoliajan alkuun saatiin kunnon ristiliike ja peli rupesi näyttämään taas vähän paremmalta. Alettiin ehkä vähän liikaa puolustamaan johtoa sen pilkkutilanteen jälkeen, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen analysoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

– Meillä on ollut kahdeksaan päivään todella tiukka tahti, mutta hienosti pojat jaksoivat, vaikka monen kaverin liikkeestä näki tänään, että kuormaa on riittänyt. Riittävä esitys pisteisiin kuitenkin, hän kiitteli perään.

TPS nousi kolmannen peräkkäisen voittonsa myötä 28 pisteeseen. FC Hakan seitsemän pisteen karkumatka pysyi kuitenkin ennallaan, kun se murskasi MuSa:n. FF Jaro ajaa puolestaan Tepsiä takaa edelleen seitsemän pisteen päässä, kun se kaatoi puolestaan kotonaan FC KTP:n.

Molemmat joukkueet saivat ensimmäisen viiden minuutin aikana kertaalleen pallon kohti vastustajan maalia. Noin vartin jälkeen TPS sai rakenneltua jonkinmoisen paikan, kun Alim Moundi passasi Oskari Jakoselle, jonka veto meni kuitenkin vasemmalta ohi.

Parinkymmenen minuutin kohdalla AC Kajaani iski lujaa ja vaarallisesti vastaan. Brite Andoh antoi hyvän pystysyötön ja peräti kaksi AC Kajaanin pelaajaa pyrähti karkuun. Michael Ibiyomi kuitenkin jotenkin hämmentyi tilanteesta ja lopetti juoksemisen vähän kuin kesken. Hän sai kuitenkin vielä pallon ja ampui, mutta TPS-maalivahti Miikka Mujunen venyi ja torjui pelivälineen oikean tolpan juuresta ohi. Tilannetta seurasi vaarallinen kulmapotku, josta brassipakki Duda puski niukasti TPS-maalin yli.

24. minuutin kohdalla Sami Rähmönen pisti pahan keskityksen AC Kajaanin maalille, mutta serbiveskari Spasoje Stefanovic nyrkkeili pallon turvallisemmalle sektorille. Puolen tunnin huitteilla Jakonen pääsi ampumaan oikealta, mutta peliväline pysähtyi sillä kertaa maalin sivuverkkoon.

Juuri ennen taukoa Joakim Latonen passasi mainiosti Rähmöselle, joka teki tutut harhautusliikkeensä ja ampuikin vielä lujaa, mutta Stefanovic ehti jälleen pallon eteen.

TPS tuli ottelun toiselle puoliajalle todella hyvin latautuneena. Heti alkuun Latonen keskitti, mutta Eliécer Espinosan pusku singahti hieman yli.

50. minuutin kohdalla Palloseuran kova paine realisoitui ansaittuna johtomaalina. Rähmönen antoi tarkan kulman ja ruuhkaan oikea-aikaisesti juossut Espinosa tykitti pallon suoraan armottomalla voimalla sisään. Espinosa tulitti näin jo kauden kahdeksannen osumansa ja nousi yksin Ykkösen maalipörssin piikkipaikalle.

TPS:lle tarjottiin jo kahden maalin johtoasemaa 57. minuutin kohdalla. Mika Mäkitalon keskitys nousi Samuel Mahlamäen käteen ja pallo vihellettiin pilkulle. Pallon taakse asteli kapteeni Rähmönen, jonka oikealle suuntautuneen vedon Stefanovic pystyi kuitenkin torjumaan.

77. minuutin kohdalla Espinosa puikkelehti näyttävästi AC Kajaanin boksiin ja pääsi virittelemään, mutta hänen kutinsa sujahti hieman oikean tolpan ohi. 80. minuutin kohdalla Latonen jakoi palloa mainiosti luukulle oikealta, mutta peliväline ei tuntunut oikein kelpaavan kenellekään. AC Kajaanin Ibiyomi sai vielä loistavan tasoituspaikan ottelun loppuhetkillä, mutta Mujunen venyi hienosti pallon eteen.

– Tämän jakson päätteeksi kolmannen kerran peräkkäin kolme pistettä on se pääsia ja nyt joukkue saa huilata ansaitusti pari päivää. Harjoitukset jatkuvat vasta ensi tiistaina, Pikkarainen lupasi.

TPS:n ottelut Jalkapallon Ykkösessä jatkuvat seuraavana taas vaihteeksi kotona. TPS kohtaa AC Oulun Veritas Stadionilla lauantaina 13.7. klo 17.00 alkaen.