TPS upealla pelillä kauden kolmanteen voittoon

TPS nousi viime sunnuntain derby-tappion kuilusta suorastaan fantastisesti kauden kolmanteen voittoon. Uhriksi joutui tappiokierteeseen ajautunut IFK Mariehamn. TPS oli keskiviikkona se parempi ja pelaavampi osapuoli ottelun alusta loppuun asti.

Ottelun avausmaali syntyi jo 9. minuutin kohdalla, kun Matej Hradecky passasi erinomaisesti ja Eero Tamminen ui vasemmalta puolelta boksiin ja iski pallon tarkasti maalin oikeaan alakulmaan.

IFK tuli kuitenkin 13. minuutin kohdalla tasoihin ja maalin juonivat tutut nimet. Petteri Forsell sai pallon päätyrajalla ja pisti pikkunäppärän syötön taaksepäin Diego Assisille, joka sijoitti pallon verkkoon.

TPS-pelaajien päät eivät kuitenkaan painuneet alas, vaan joukkue iski kylmästi 16. minuutin kohdalla takaisin. Patrik Lomski antoi vapaapotkun oikealta ja keskitti pallon maalin eteen. Tamminen oli jälleen oikeaan aikaan paikalla ja puski nyt IFK-pakiston keskeltä 2-1.

TPS iski vielä kertaalleen ennen taukoa 41. minuutin kohdalla. Pallo pomppi IFK:n alueella, jolloin Miro Tenho sai päätään väliin ja hän puski palloa kohti maalia. Juho Lehtonen oli asemissa aivan IFK:n maalin edessä ja ohjasi pallon päällään verkkoon. TPS pääsi näin tauolle 3-1-johdossa.

Ottelun toisella puoliajalla IFK Mariehamn puolusti edelleen huolimattomasti ja oli suorastaan ihme, ettei TPS päässyt rokottamaan sitä lisää. TPS nousi voitollaan yhdeksään pisteeseen ja voitto nosti varmasti joukkueen itseluottamusta roppakaupalla.

Eero Tamminen on pelannut tällä kaudella avauksessa neljä kertaa ja maalisaldo on nyt kolme. Lehtonen sai vihdoinkin maalitilinsä auki ja mies oli todella vapautuneen oloinen ottelun jälkeen. Maalivahti Jukka Lehtovaara pelaa myös illasta toiseen huikealla tasolla ja hän napsi kaikki IFK:n keskitykset ja erikoistilanteet ihailtavalla varmuudella.

Ottelun erikoisuuksiin kuuluivat myös Hradeckyn veljekset. Matej pelasi TPS:n paidassa kautta aikain parhaan liigaottelunsa ja hän oli pallollisena kentän itsevarmin pelaaja. Veli-Tomas taisteli parhaansa mukaan IFK-paidassa ja hän otti myös varoituksen – rappaamalla veljeään Matej´ta. Veljessarjan vanhin eli Lukas Hradecky oli puolestaan Olympiakatsomon puolella kommentoimassa ottelua TPS TV:lle yhdessä Peter Enckelmanin kanssa.

Interiä vastaan liigadebyyttinsä tehnyt Niklas Blomqvist pääsi jälleen kentällä ottelun lopussa.

TPS:n seuraava haaste on tasan viikon päästä, kun hurjassa nousukiidossa oleva KuPS saapuu valmentajansa Marko Rajamäen johdolla Kupittaalle.