TPS TV: TPS pudotti nyt FC Jazzin Suomen Cupissa

Jalkapallon Ykkösessä pelaavat TPS ja FC Jazz ottivat lauantaina yhteen Suomen Cupin 4. kierroksella Urheilupuiston Yläkentällä. Ottelussa haettiin samalla asetelmia Ykkösen kauden avaukseen, sillä silloin täsmälleen samat joukkueet kohtaavat aivan samassa paikassa. Oman suolansa otteluun toi myös se, että TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ja FC Jazzin päävalmentaja John Allen ovat aikanaan valmentaneet yhdessä TPS:ää ja ovat mitä parhaimmat ystävät.

Aurinkoinen kevätkeli ja TPS:n virallinen kotiavaus olivat keränneet Yläkentän lehtereille reippaasti yli 500 ihmistä. TPS-kannattajat olivat miehittäneet ensimmäisen kerran pääkatsomon oikean reunan ja se näkyi ja kuului. Ilmassa oli muutenkin selkeää sarjakauden alun odotusta. TPS tiedotti myös ottelun alussa, että jo kokoonpanossa mukana ollut, mutta vaihdossa aloittanut, Sami Rähmönen oli solminut Tepsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Itse ottelussa TPS oli alussa melkoisessa pinteessä suhteellisen pirteän Jazzin kyydissä. TPS pääsee paremmin peliin mukaan reilun vartin jälkeen. Ottelun avausmaali rakennettiin 35. minuutin kohdalla, kun kapteeni Matej Hradecky kiihdytti koko kentän läpi porilaisten alueelle, vilkuili sivuun pariinkin otteeseen, mutta latasi lopulta itse pallon ohi Jazz-vahti Lauri Pirhosen.

Ottelun toisella puoliajalla TPS näytti jossain vaiheessa kävelevän helpostikin jatkoon, mutta Riku Sjöroosin saama toinen keltainen kortti käänsi pelin takaisin Tepsin päätyyn. TPS-kannattajien suursuosikki Sami Rähmönen nousi lopussa ratkaisjaksi lakaisten 90. minuutin kohdalla Jazzin verkkoon ja varmisti loppulukemat 2-0. Sitä ennen kokenut kärki Mikko Hyyrynen kieputti Jazzin puolustusta porilaisten päädyssä oikein urakalla ja päätti mestarillisen yksilösuorituksensa upeaan maalin johtaneeseen syöttöön.

TPS TV:n kooste ottelusta:

Suomen Cupin 5. kierroksen otteluparit arvotaan ensi maanantaina itsensä Jari Litmasen johdolla.