TPS teki kenraaliharjoituksessaan kaksi maalia pilkulta – SalPa kaatui 5–0

TPS kohtasi viimeisessä harjoitusottelussaan Salon Palloilijat. Mika Laurikaisen ryhmä onnistui viimeistelyssä laajalla rintamalla. Myös peliaikaa sai laaja joukko pelaajia, kun TPS:n raitapaidassa Urheilupuiston Yläkentällä kirmasi ottelun aikana 16 eri kenttäpelaajaa.

Peli alkoi turkulaisryhmän komennossa. TPS-puolustus pysäytti harvat SalPa-hyökkäykset, eikä TPS-vahti Jonathan Viscosi joutunut 20 ensimmäisen minuutin aikana torjumaan laukaustakaan. Niinä hetkinä, kun kanadalaisvahdin torjuntoja ottelussa tarvittiin, hän osoitti olevansa mies paikallaan.

Avausmaali nähtiin lopulta 20 minuutin pelin jälkeen. Kovassa maalivireessä harjoituskauden aikana ollut Waltteri Peltola osui jälleen tolppien väliin. Maalin johtanutta tilannetta olivat rakentamassa Peltolan tapaan vahvan ottelun pelanneet Mikko Hyyrynen ja Juri Kinnunen.

Ykkösestä nousua Veikkausliigan hamuavan TPS:n ja Kakkosessa pelaavan SalPan tasoero alkoi näkyä entistä selvemmin toisella puoliajalla. Viimeisen vartin aikana TPS paukutti neljä maalia.

Ensin Peltolan tilalle tauolla vaihdettu Ilari Mettälä ohjasi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen ohi SalPan maalia vartioineen Anton Lepolan. Pian Lepola sai poimia pallon uudestaan salolaisten maaliverkosta, kun Kinnunen tinttasi pallon rangaistuspilkulta voimalla keskelle maalia. Samaa taktiikkaa toteutti hetkeä myöhemmin itse hankkimastaan rangaistuspotkusta pallon verkon perukoille toimittanut Mettälä.

Loppulukemat 5–0 kaunisteli heti seuraavasta hyökkäyksestä TPS:n SalPa-kasvatti Oskari Jakonen. Usein laiturina pelaava Jakonen pelasi nyt hyökkäyksen kärjessä, kun Mika Ääritalo otettiin vaihtoon. Jakonen hankki TPS:n kolmanteen maaliin johtaneen rangaistuspotkun.

Viidestä viimeisestä harjoitusottelustaan TPS voitti neljä, ja pelasi tasan Veikkausliiga-joukkue VPS:n kanssa. Harjoituskauden ja Suomen Cupin otteluissa TPS kohtasi neljä ylimmän sarjatason joukkuetta, eikä hävinnyt niistä yhdellekään.

Ykkösen sarjakausi pyörähtää käyntiin kotiottelulla Veritas Stadionilla EIF:ää vastaan lauantaina 29.4. kello 19.17.

TPS – SalPa, Urheilupuiston Yläkenttä

Harjoitusottelu 21.4.2017

21′ 1-0 Waltteri Peltola
76′ 2-0 Ilari Mettälä
81′ 3-0 Juri Kinnunen
85′ 4-0 Ilari Mettälä
86′ 5-0 Oskari Jakonen