TPS tänään tulessa Suomen Cupissa

09.06.2010 21:01

Suomen Cup on edennyt jo 7.kierrokselle ja TPS kohtaa Paraisten "cup-kotikentällä" Tampereen Ilveksen.

Joukkueet lähtevät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista; viime pelissä TPS otti kuokkaan IFK Mariehamnilta ja Ilves puolestaan löi TPS:n reservijoukkueen Turussa lukemin 2-3. Muutenkin Ilveksen kausi Kakkosessa on nytkähtänyt liikkeelle positiivissa merkeissä. Tilillä on neljä voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio. Näillä tilastoilla Ilves keikkuu Kakkosen sarjataulukossa kolmantena, kuitenkin tasapisteissä sarjaa johtavan LoPa:n kanssa.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki arvostaa Suomen Cupia ja nostaa cup-menestyksen tavoitteissa korkealle.

- Suomen Cup on todella tärkeä kilpailu. Me olemme mukana kolmessa isossa kilpailussa tänä vuonna: Veikkausliiga, Suomen Cup, Eurooppa-liiga. Suomen Cupilla on samanlainen arvo kuin näillä kahdella muullakin, erittäin tärkeä juttu meille.

Ilveksen päävalmentajana toimii liigalegenda Valeri Popovits. "Tsaari" on ylpeä joukkueestaan, joka on raivannut tiensä näin pitkälle.

- On kyllä hyvä saavutus, että olemme 7.kierroksella mukana. Meillä ei ole mitään hävittävää, teemme aina kaiken mitä pystymme ja katsomme mihin se riittää.

Popovits on tällä kaudella lähinnä jättänyt pelihommat muille, mutta ei sulje pois sitä vaihtoehtoa, että itsekin hyppäisi vielä pelikentille.

- En tiedä vielä nähdäänkö minut kentällä. Katsotaan mitä tänään ja huomenna harjoituksissa tapahtuu, jos ei isoja loukkaantumisia tule, voi olla että jään pois, Tsaari valottaa.

Ilveksestä löytyy runsaasti liigakokemusta Kakkosen joukkueeksi, sillä Popovitsin lisäksi joukkueessa pelaavat muun muassa Janne Salli, Henri Scheweleff, Toni Hevonkorpi sekäMiki Sipiläinen.

TPS:n kanssa cupin ottelun järjestävä Pargas IF on päättänyt jäädyttää ottelussa Jonatan Johanssonin pelipaidan. Rajamäen mukaan Tintti pääsee esiintymään entiselle kotiyleisölleen, mutta juhlallisuudet eivät muutoin vaikuta TPS:n tekemiseen.

- Johansson nähdään varmasti kentällä, vakuuttaa Rajamäki ja jatkaa heti perään:

- Tapahtuma ei vaikuta peliimme, keskitymme tärkeimpään asiaan eli peliin itseensä. Tietenkin hieno juttu Johanssonille ja arvostan paljon hänen saavutuksiaan. Johansson on sen verran kokenut pelaaja, että vaikka arvostaa varmasti pelipaidan jäädytystä, se ei vaikuta hänen peliinsä. Päätapahtuma on kuitenkin ehdottomasti peli itsessään.

TPS vei myös edellisen cupin ottelunsa Paraisille eikä ottelun siirto lähikuntaan ole muutenkaan TPS:lle ainutlaatuinen juttu.

- Pelasimme edellisenkin kierroksen Paraisilla. TPS on tehnyt niin, että pelejä on laitettu moneen eri paikkaan jo useamman vuoden ajan, esimerkiksi Urheilupuistoon ja Kaarinaan.

TPS-Ilves pelataan keskiviikkona 9.6. Pajbackan kentällä klo 19.00 alkaen.  TPS-kannattajat järjestävät bussikuljetuksen tapahtumaan. Lisätietoja bussikyydityksestä saat tästä linkistä.