TPS taisteli ja piti Hongan takanaan

Veikkausliigakauden 2011 himmeämmät mitalit ovat neljän joukkueen keskinäinen juttu. HJK on varma Suomen mestari, mutta hopeista ja pronsseista tapellaan viimeiseen pisaraan asti. TPS kuuluu onneksi siihen joukkoon, joka saatetaan palkita mitalilla kauden päätteeksi. Samaa porukkaa ovat myös FC Inter, JJK ja tämän päivän vastus, FC Honka.

Raitapaidat pelasivat sunnuntaina Espoossa FC Hongan vieraana ja lopputulos 1-1 merkitsi sitä, että nousukuntoinen Honka pysyy edelleen pisteen TPS:n takana. Jo aiemmin iltapäivällä Jyväskylästä kuului ihan iloisia uutisia, kun viime kauden hopeajoukkue KuPS kävi kaappaamassa täyden pistesaaliin tällä hetkellä pronssissa kiinni olevalta JJK:lta. TPS nousi näin kahden pinnan päähän Keski-Suomen ylpeydestä ja kakkosena oleva FC Inter on enää neljän paunan päässä – tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

TPS:n ja Hongan väliset ottelut ovat niitä vaikeimmin veikattavia. Ottelut voivat päättyä ihan miten tahansa, niin Turussa kuin Espoossakin. TPS haki keväällä pisteet Espoosta, mutta Honka kuittasi Tepsille takaisin Veritas Stadionilla. Tämän päivän pistejako lienee siis se kaikkein loogisin ratkaisu. Tämän illan ottelun kulusta kertoo tietysti jotain vaikkapa kulmapotkujen määrä. Tämä tilasto meni Hongalle 16-3.

TPS:n voitontavoittelu sai kuitenkin lentävän lähdön, kun Mika Ääritalo ohjasi maalin edestä Dennis Okarun tarjoilun verkon perille jo 16 minuutin kohdalla. Ääritalo kasvatti samalla oman yhden yksittäisen Veikkausliigakautensa maalirekan taas uusiin lukemin. Ärtsin maalimäärä on nyt sama kuin miehen pelinumero, eli yksitoista. Honka pinnisteli tasoihin heti toisen puoliajan alussa Tim Väyrysen johdolla. 18-vuotias vuotias Honka-lupaus iski jo kauden seitsemännen maalinsa 52. minuutin kohdalla. Siitä eteenpäin asemat säilyivät ja näin Honka on edelleen TPS:n takana sarjataulukossa.